Den tomme plads

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Den tomme plads
The Casual Vacancy.jpg
Originaltitel The Casual Vacancy
Redaktør
Forfatter J.K. Rowling
Medforfatter(e) {{{medforfatter}}}
Oversætter Agnete Dorph Stjernfelt
Illustrator
Omslag af
Land Storbritannien
Sprog
Serie
Emne(r)
Genre(r)
Forlag Gyldendal
Udgivelsesdato 27. september 2012
Udgivet på dansk 15. november 2012
Format
Sider
Størrelse og vægt {{{størrelse_vægt}}}
ISBN ISBN 8702134020
OCLC [1]
Efterfulgte '
Fortsættes i '

Den tomme plads (Originaltitel: The Casual Vacancy) er en engelsk roman fra 2012, skrevet af forfatteren J.K. Rowling. Dette er forfatterens første roman for voksne, og den første bog hun har skrevet, som ikke omhandler troldmandslærlingen Harry Potter.

Bogen blev udgivet den 27. seprember, af det engelske forlag Little, Brown and Company. I Danmark blev den udgivet af forlaget Gyldendal oversat af Agnete Dorph Stjernfelt.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Bogen omhandler den typiske engelske landsby Pagford, som rystes af det pluslige dødsfald af sognerådsmedlem Barry Fairbrother, som så efterlader sig en tom plads i sognerådet i Pagford. Barry dør på et tidspunkt, hvor sognerådet er splittet, på grund af det forfaldne socialbyggeri The Fields, samt den tilhørende afvænningsklinik for misbrugere, Bellchapel; som sognerådsformanden, Howard Mollison, ønsker henholdsvis overført til den nærliggende storby, Yarvil, og lukket. Posten som sognerådsmedlem står mellem de tre kandidater: Miles Mollison, Howards advokat-søn, Colin Wall, Barrys ven, og viceinspektør på den lokale skole, samt den voldlige og småkriminelle far til to, Simon Price.

Barrys pludselige dødsfald, samt det kommende valg skaber stor tomuld i den ellers så fredelige lille engelske landsby, og det gør ikke ligefrem tingene lettere, at både sognerådsmedlemmer og kandidater bliver groft personligt angrebet, af deres egne børn, som hver især hacker sig ind på sognerådets hjemmeside, under brugernavnet: Barry_Fairbrothers_Genfærd.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]