Det Danske Kulturinstitut

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Det Danske Kulturinstitut
Virksomhedsinformation
Eksterne henvisninger
CVR Virksomheden hos CVRRediger på Wikidata
Hjemmeside Internet Explorer 7+8 logo.png Virksomhedens officielle hjemmesideRediger på Wikidata
Facebook vmc2015.png  
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Det Danske Kulturinstitut er en selvejende institution, som modtager en årlig bevilling fra Kulturministeriet. Det Danske Kulturinstituts historie går tilbage til 1940, hvor instituttets stifter, Folmer Wisti, oprettede Det Danske Selskab med det formål at arbejde for mellemfolkelig forståelse gennem oplysning om Danmark og udveksling af kultur, ideer og erfaringer mellem Danmark og andre lande. I 1989 ændrede Det Danske Selskab navn til Det Danske Kulturinstitut.

De første afdelinger i udlandet blev oprettet i 1947. I dag har kulturinstituttet hovedkontor i København og gennem tiden har det haft afdelinger i: Belgien, Estland, Letland, Litauen, Polen, Storbritannien, Rusland, Ungarn (nedlagt), Kina og Brasilien.

Det Danske Kulturinstituts aktiviteter omfatter:

  • Koncerter med danske solister og ensembler i udlandet.
  • Udstillinger med danske kunstnere og oplysende udstillinger med samfundsrelaterede emner, f.eks. dansk arkitektur, skole og uddannelse og sociale forhold.
  • Teater, film og dans.
  • Konferencer og seminarer om kulturelle eller samfundsfaglige emner – både i udlandet og i Danmark.
  • Studierejser til og fra Danmark inden for emner som: Social- og sundheds-, uddannelses- og kulturpolitik. Studierejserne henvender sig fortrinsvis til faglige organisationer, statslige, regionale og kommunale myndigheder og foreninger.
  • Udvekslings- og efteruddannelsestilbud til ansatte inden for skole-, kultur- og social- og sundhedsområdet, hvor deltagerne får indblik i hinandens professionelle og kulturelle hverdag.
  • Danskkurser – de fleste i udlandet.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Historisk fremstilling af DKI's historie af dr.phil. Niels Finn Christiansen (suppleret af billedfortællinger ved cand.mag. Kenn Schoop), "Grænseløs kulturudveksling -Det Danske Kulturinstitut i 70 år".(2009)

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Det Danske Kulturinstituts hjemmeside Koordinater: 55°40′32″N 12°34′18″Ø / 55.6756°N 12.5718°Ø / 55.6756; 12.5718