Det Krigsvidenskabelige Selskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det Krigsvidenskabelige Selskab er en dansk forening oprettet i 1871 med det formål at fremme militær videnskabelighed i Danmark gennem foredragsaktivitet, udarbejdelse af afhandlinger og gennem diskussioner.

Initiativtager til selskabet var den senere generalløjtnant og krigsminister J.J. Bahnson. Andre medstiftere var den senere generalmajor Henrich Haxthausen, senere viceadmiral, krigs- og marineminister N.F. Ravn og senere generalmajor og landstingsmand E.C.L. Koefoed. I begyndelsen var selskabet kun åbent for officerer i Forsvaret, men optager nu også andre personer med kendskab til og interesse for sikkerhedspolitik. Selskabet udgav Militært Tidsskrift.

Tidsskriftet Militært Tidsskrift og hjemmesiden www.krigsvidenskab.dk

Udgivelsen af tidsskriftet Militært Tidsskrift var igennem mange år en del af Det Krigsvidenskabelige Selskabs hovedaktivitet. Men stigende trykke- og forsendelsesomkostninger i tiltagende grad havde belastet økonomien. Det betød, at selskabet i 2012 besluttede sig for at gennemføre en grundlæggende omlægning af virksomheden gennem oprettelsen af webportalen www.krigsvidenskab.dk - en hypermoderne og meget avanceret digital platform, der blev udviklet i samarbejde med web-design firmaet Adapt Agency. I 2019 besluttede selskabet at udvikle en ny platform sammen med web-design firmaet ALOWEB.dk.[1] Arkiveret 28. september 2020 hos Wayback Machine

HKH Henrik, Prinsgemalen var protektor for selskabet, indtil sin død i 2018. Herefter overtog HM Dronning Margrethe d. 2, rollen som fungerende protektor for selskabet.

Formænd[redigér | rediger kildetekst]

Denne liste er ufuldstændig; hjælp gerne med at udfylde den.


Oberst Hachel fra Lise Nørgaards tv-serie Matador dør af et hjerteanfald under sit sygehusophold, da han i avisen læser nyheden om, at hans ærkefjende general Prior er blevet chef for hæren i 1939.[2] Arkiveret 18. november 2020 hos Wayback Machine

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]