Det gamle kejserlige sommerpalads

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Plantegning af Det gamle kejserlige sommerpalads
Yuanmingyuan Front lake of Jiuzhou 20130324.JPG
Ruin af en af bygningerne i europæisk stil.

Det gamle kejserlige sommerpalads (kinesisk:圆明园 / 圓明園 pinyin:Yuanming Yuan) var et kompleks af paladser og haver, der fyldte 3,5 km², hvilket er næsten 5 gange så stort som Den Forbudte By. Det lå 8 km nordvest for Beijing. Det blev bygget i det 18. århundrede og starten af det 19. århundrede. Qing-dynastiets kejsere boede og styrede Kina fra det gamle kejserlige sommerpalads. Den Forbudte By i Beijing blev kun brugt til formelle ceremonier.

Det blev fuldstændigt ødelagt af engelske og franske tropper i 1860 ved afslutningen af 2. opiumskrig.

Overblik[redigér | rediger kildetekst]

Paladset var delt op i 3 områder, der hver havde hundredvis af haller, pavilloner, templer, gallerier, søer osv. Man havde genskabt flere berømte steder i det sydlige Kina.

Der var også efterligninger af europæiske bygninger lavet i sten. Man havde også lavet nogle tibetanske og mongolske bygninger, da Tibet og Mongoliet var en del af riget. Dog var 95% af bygningerne i kinesisk stil.

Man kan i dag se ruinerne af de europæiske stenbygninger på stedet. En enkelt bygning er genopført nemlig en pavillon med labyrint.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
KinaSpire
Denne artikel om et kinesisk bygningsværk og/eller en seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Bygning eller seværdighed

Koordinater: 40°00′26″N 116°17′33″Ø / 40.00722°N 116.29250°Ø / 40.00722; 116.29250