Dingaan Thobela

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Dingaan Thobela
Født 24. september 1966Rediger på Wikidata
SowetoRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse BokserRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Dingaan Bongane Thobela (født 24. september 1966 i Soweto, Sydafrika) er en professionel bokser i Super-mellemvægt (168 lb) divisionen.

Professionel karriere[redigér | redigér wikikode]

Efter udarbejdelsen af en Amatør Record på 80-3 blev Thobela kendt som "The Rose Soweto" og blev professionel i 1986 og vandt WBO Letvægt-titelen i 1990 efter at slå Mauricio Aceves. Efter at have forsvaret bæltet tre gange beholdt han titlen, og derefter udfordrede han WBA Letvægt-titelindehaveren Tony Lopez i 1993, men tabte en omdiskuteret afgørelse. Senere samme år tog han en revanchekamp mod Lopez og vandt titlen. Han mistede titlen i sin første forsvarskamp mod Orzubek Nazarov og tabte en omkamp til Nazarov i 1994. Han standsede WBF junior Welterweight-mesteren Kenny Vice i en ikke-titel-kamp kort efter dette.

Thobela flyttede senere betydeligt op i vægtklassen, og i 2000 udfordrede han WBC Supermellemvægt-titel-indehaveren Glenn Catley og vandt bæltet via en knockout i 12. runde i sin kun anden kamp i den højere vægtgrænse. Han mistede igen titlen i sin første forsvarskamp til Dave Hilton Jr. via en omdiskuteret afgørelse. Tabet til Hilton var begyndelsen på enden for Thobela, der mistede sine næste fem kampe, herunder en kamp tabt på teknisk knockout mod Eric Lucas for WBC Supermellemvægt-titlen i 2001 samt senere mod mestrene Mikkel Kessler og Lucian Bute.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Bokser Stub
Denne biografi om en bokser er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump