Discord

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.
Discord
Udvikler(e) Discord
Udgivet 13. maj 2015
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Discord er en gratis Voice over IP-applikation designet til gamere. Det specialiserer i text-, billede-, video- og lydkommunikation. Discord findes på Windows, MacOS, Android, iOS, Linux og i internetbrowsere. I december 2017 havde Discord omkring 87 millioner brugere og i maj 2018 omkring 130 millioner brugere.

Hvorfor bruge discord?[redigér | redigér wikikode]

Frem for andre platforme der tilbyder at have samtaler med en eller flere personer, bruger Discord betydelig mindre ram på at køre en samtale, da der ikke er andre features der køre samtidig. Sammenligner man med Skype er det stort set det samme, hvorimod platformer som Facebook, Viber, eller Voxer, kan det gøre en betydelig forskel at bruge Discord i stedet, specielt hvis man har en computer der i forvejen kører langsomt, eller har svært ved at følge med i div. spil samtidig med man skal snakke med en eller flere personer.

Butik[redigér | redigér wikikode]

9. august 2018 introducerede Discord deres helt egen spilbutik, hvor man kan købe computerspil online. Der er indtil videre 114 forskellige spil, dog er 76 af spillene gratis, hvis man har et såkaldt abonnement på Discord kaldet "Discord Nitro", som koster 10$ om måneden.

Tøj[redigér | redigér wikikode]

Discord har deres egen hjemmeside, hvor man kan købe tøj fra dem; på de fleste af varerne kan man se Discords logo, denne slags tøj er også kaldet "merchandise", og er med til at støtte Discord økonomisk.

Discord Nitro[redigér | redigér wikikode]

Discord Nitro[1] er et produkt, man kan købe til Discord, så man får nogle fordele. Det ødelægger ikke andres oplevelse af programmet ved at købe det, man er bare med til at støtte Discord økonomisk.

Fællesskab[redigér | redigér wikikode]

HypeSquad[redigér | redigér wikikode]

  • HypeSquad online: Discord HypeSquad retter sig mod alle alderstrin, idet det består af nogle forskellige grupper (også kendt som huse) kaldet Balance, Brilliance og Bravery. Når man er med i en af disse grupper, får man hver måned en e-mail fra Discord med nyheder, opdateringer og nogle gange konkurrencer imellem de forskellige huse, hvor man kan vinde præmier eller et andet hus-ikon for hele ens hus.
  • HypeSquad eventdeltager: Discord HypeSquad eventdeltager har en aldergrænse på 16. Man søger om at blive medlem, hvorefter man kan deltage eller hjælpe til med begivenheder, som Discord afholder. Man får et ekstra ikon ved sit navn på Discord som medlem af HypeSquad eventdeltager. Man får også adgang til en special discord-server, som kun er til folk som er medlem af HypeSquad eventdeltager eller HypeSquad eventarrangør.
  • HypeSquad eventarrangør: Discord HypeSquad eventarrangør har en aldersgrænse på 16 og kræver, at man har en Discord begivenhedsserver. Efter ansøgning bliver man medlem og får et ekstra ikon ved sit navn på Discord som medlem af HypeSquad eventarrangør. Man får også adgang til en special discord-server, som kun er til folk som er medlem af HypeSquad eventdeltager eller HypeSquad eventarrangør.

Partnerskab[redigér | redigér wikikode]

Discord partner er for Twitch-broadcastere, Mixer-broadcastere, YouTubere, Reddit-samfundet eller non-profit organisationer. Ved at have dette kan man få nogle fordele til Discord, som gratis Discord Nitro, personligt discord.gg-link, bedre lydkommunikation til ens server, eksklusivt ikon til sin profil og en Discord hættetrøje kun for partnere.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Discord Nitro, discordapp.com, arkiveret fra originalen 19. oktober 2017, hentet 15. april 2019. 
SoftwareSpire
Denne artikel om software er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.