Diskometal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Diskometal[1] er en legering, der er blevet brugt til kunstgenstande. Dens præcise sammensætning er ikke kendt, men den består af tin, bly og antimon.[2] Legeringen, der blev opfundet af Just Andersen, er opkaldt efter Diskobugten i Grønland. Diskometal var betydeligt billigere end bronze og i øvrigt også nemmere at arbejde med, hvilket gjorde det muligt at fremstille forholdsvis billige statuetter, vaser og skåle i metallet, der kunne ligne stærkt patineret bronze.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Diskometal". Ordbog over det danske Sprog. Hentet 19. november 2020.
  2. ^ Staugaard, Bente (1. oktober 2019). "Antikmessen sætter lup på opfinderen af diskometal". antikmesse.dk. Arkiveret fra originalen 30. september 2020. Hentet 19. november 2020.
MaterialerSpire
Denne artikel om et materiale er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.