Diskussion:Årstid

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg undrer mig over at november traditionelt skulle være en vintermåned. November hører da til efteråret, mens februar er en vintermåned, maj en forårsmåned og august en sommermåned. --Palnatoke 14. nov 2004 kl. 15:55 (CET)

Ja, og hvad i alverden menes der med traditionelt? Jeg skal da ikke kunne benægte, at der findes en traditionel inddeling som den viste; men jeg har aldrig hørt om den før. --Troels Nybo 14. nov 2004 kl. 16:10 (CET)
Det er kopieret fra en:season, så det er nok traditionelt et eller andet andet sted end i Danmark. Byrial 14. nov 2004 kl. 16:16 (CET)

http://www.dmi.dk/dmi/index/viden/meteorologisk_leksikon/ kan man læse:

  • Vinter – Bruges ofte om månederne dec; jan; feb. Ingen officiel meteorologisk definition; men for Danmark er foreslået perioden, hvor minimumstemperaturen ligger under 0 °C (ca. 1. december til ca. 24. marts).
  • Forår – Bruges ofte om månederne mar; apr; maj. Ingen officiel meteorologisk definition; men for Danmark er foreslået perioden, hvor minimumstemperaturen ligger mellem 0 og 10 °C og gennemsnitstemperaturen er stigende (ca. 25. marts til ca. 19. juni).
  • Sommer – Bruges ofte om månederne jun; jul; aug. Ingen officiel meteorologisk definition; men for Danmark er foreslået perioden, hvor minimumstemperaturen ligger over 10 °C (ca. 20. juni til ca. 19. september).
  • Efterår – Bruges ofte om månederne sep; okt; nov. Ingen officiel meteorologisk definition; men for Danmark er foreslået perioden, hvor minimumstemperaturen ligger mellem 0 og 10 °C og gennemsnitstemperaturen falder (ca. 20. september til ca. 30. november).

--Blanu 6. sep 2005 kl. 05:48 (CEST)Jeg synes de »traditionelle« årstider i tabellen skal ændres så de følger de måneder der herover er citeret fra DMI. Det er i hvert fald det traditionelle i Danmark. --JeppeSN 23. sep 2005 kl. 15:54 (CEST)