Diskussion:Æstetik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Hvor er det sande?

Hej Haabet! Nu glemte du igen at signere. Dit spørgsmål forekommer i øvrigt at være uden relevans for denne side. --Palnatoke 14. apr 2005 kl. 09:35 (CEST)
I stedet for at spørge hvor det sande er, bør du udpege det der ikke er rigtig (med en eller flere kilder). Jeg siger på forhånd at jeg ikke har i sinde at svare mere her, før du fremviser en kilde, og ligeledes vil jeg gendanne alle ændringer af nuværende materiale, indtil kilden for noget andet er fremlagt. - Mark jensen 14. apr 2005 kl. 11:05 (CEST)
Jeg ved at Æstetik er læren om hvad der er sandt, godt og moralsk rigtigt. Det er bare noget jeg ved, uden at vide hvor jeg har det fra. Hvis du ved om det er rigtigt, eller ej så fortæl om det. Hvis du ikke ved det så må du tro på at det er rigtigt. 14. apr 2005 kl. 13:52 (CEST)
Du blander æstetik og etik sammen. --Palnatoke 14. apr 2005 kl. 13:54 (CEST)
Rigtigt, men er det ikke en nærligende sammenblanding, og må jeg godt advare i mod den forveksning?Haabet 14. apr 2005 kl. 14:35 (CEST)

Etik?[redigér wikikode]

Det forekommer mig mærkeligt at der nu er en "Se også: etik" ved denne artikel. Det ligner et knæfald for Haabets hallucinationer (se diskussion ovenfor). Æstetik er ikke tættere knyttet til etik end til sansning, erkendelse, de forskellige kunstarter, design og mange andre kategorier som folk godt selv kan finde ud af at konsultere. Hvis ikke der kommer nogen gode argumenter for at bibeholde en særlig henvisning til opslaget Etik vil jeg slette det senere. Indvendinger?--Sangild 19. dec 2005 kl. 15:55 (CET)

Slet ikke. Slet bare ;) -Vice 19. dec 2005 kl. 15:47 (CET)
Husk i øvrigt at signere dine indlæg. Det kan gøres ved at skrive fire tilder efter hinanden - så indfører Wiki-softwaren selv de nødvendige informationer. Vice 19. dec 2005 kl. 15:49 (CET)

Manglende kilder[redigér wikikode]

Udover at æstetikken forekommer at være næsten udelukkende en kantiansk farvet disciplin, så mangler der også kildeangivelser! Der er i hvert fald et par steder, der minder om citater, men hvor der ikke nagives, hvorfra citatet (eller påstandene) er hentet. Hele artiklen burde blive skrevet om, som den står nu er den stedvist fejlagtig og forfærdeligt rodet. Stokbro 19. nov 2009, 15:25 (CET)