Diskussion:Østbanetorvet Station

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Stort overlap[rediger kildetekst]

Der er pt. et temmelig stort overlap i indholdet af denne artikel og Østbanetorvet. Man kunne overveje en sammenskrivning, men jeg er i tvivl, om det er det rigtige. Hvis det skal gøres, er det nok stationsartiklen, der skal blive, idet en stor del af indholdet primært handler om stationen. --Arne (Amjaabc) 12. feb 2012, 15:40 (CET)

Jernbanestation?[rediger kildetekst]

Er et letbanestop/Station ikke længere en jernbanestation? (Det er en såkaldt omformerstation for letbanen http://www.letbanen.dk/anlaeg/naboinformation/omformerstationer/ ) Der kommer tadigt til at være godstransport, samt veterantog. Desuden er letbanen, vel en jernbane? --Borg punk (diskussion) 21. sep 2017, 16:00 (CEST)

Det sidste kan nok diskuteres. På Grenaabanen og Odderbanen kommer letbanen langt hen ad vejen til at fungere som en jernbane, men på strækningen til universitetshospitalet kommer den til at fungere som en sporvej i eget tracé. Så det må nok siges at være en mellemting.
Hvad angår godstog og veterantog så er det nok et spørgsmål, hvor meget betydning det får i praksis. Grenaabanen bliver forberedt på, at der skal kunne køre godstog igen, men ingen ved om det faktisk kommer til at ske. Kørsel med veterantog har jeg ikke hørt noget om. Derimod er der ingen tvivl om, at stationerne til dagligt kommer til at fungere som letbanestationer. --Dannebrog Spy (diskussion) 21. sep 2017, 16:16 (CEST)
Ja, men jeg tænkte spesifikt på det i forhold til artiklen her om Østbanetorvet, og de "gamle" stationer. Banen ejes og vedligehgoldes af banedanmark, og i princippet ville andre selskaber med andre typer af tog kunne byde ind, nok temmeligt urealistisk, men Arriva eller nadre kunne jo i princippet tilbyde nattog eller lign i perioder hvor letbanen ikke kørte. Nå, det var ren hypotetisk. Vedr Veterantog, er banen blevet brugt til dette med jævne mellemrum, og går ud fra at eneste årsag til at det ikke er sket i år og sidste år, er pga forbererdelsen til letbanen. Der er i hvert fald en aftale herom med banedanmark og Danmarks Jerbanemuseum (Tidligere DSB museumstog), og uanset om det kun skulle være en årlig begivenhed, er det jo stadigt noget banen benyttes til.

https://www.youtube.com/watch?v=H1ifVuzQzwA --Borg punk (diskussion) 22. sep 2017, 03:40 (CEST)