Diskussion:Østnordiske sprog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kilder?[redigér wikikode]

Denne artikel er udstyret med {{Kilder}}, men hvad er det konkret, der skal kildebelægges? --Palnatoke (indsat af PalnaBot (diskussion) 8. mar 2013, 10:29 (CET))

Artiklen indeholder fx en del tilsyneladende lidt "hjemmestrikkede" kritik af den trad. opdeling, hvor der nævnes ex som svenskestisk, der jo har udviklet sig efter øst/vest delingen indtraf og hvor lighederne med vestnordisk vel lige så godt kan skyldes senere dialektudvikling. Den slags burde der en kilde på. Enten bør artiklen skæres helt ind til benet og bare forklare baggrunden for den trad. øst/vest inddeling, eller også skal der kilder på indvendingerne.--X (diskussion) 11. mar 2013, 14:57 (CET)

Diftongerne i gotlandsk, estlands- og finlandssvensk er ikke udviklet efter øst-vest-inddelingen, men er oprindelige. At de ikke skyldes senere dialektudvikling, ses af, at de findes nøjagtig, hvor oldnordisk har dem, og ikke er fonologisk betinget af senere forhold i dialekten.
Jeg er enig i, at der mangler kilder, og sætter en på nu mht. diftongerne. Den er dog noget kortfattet, så jeg kunne selv ønske en bedre. Derfor lader jeg skabelonen stå indtil videre. --Thathánka Íyotake (diskussion) 28. jul 2013, 21:08 (CEST)