Diskussion:2013

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

overkill ..... --Villy Fink Isaksen 29. nov 2006 kl. 16:26 (CET)

Udskilning af koncerter[redigér wikikode]

Vil, nogen protestere hvis jeg fjernede listen over samtlige koncerter? Jeg, synes at det er grænsen, om hvor lokale artiklerne om år skal være. Jeg, ville godt redigere, det så artiklen kun havde egentlige, begivenheder i stedet for at skulle fungere som kalender for samtlige koncerter i landet. --Trade (diskussion) 4. jan 2013, 10:09 (CET)
Måske du først definerer "egentlige begivenheder" og angiver hvilken målestok du benytter til din definition? Philaweb 6. jan 2013, 20:03 (CET)
Kunne man måske lave en underartikel med navnet Koncerter i Danmark i 2013 og linke til den i stedet for? Er nemlig også enig med Trade om at årsartiklerne ikke skal være for lokale. mvh Tøndemageren (diskussion) 7. jan 2013, 12:48 (CET)
Lyder, som en god ide. Jeg, tænker på en blanding mellem det engelske og svenske. En, liste over internationale musikbegivenheder her, og så en underartikel ved navn dansk musik i 2013, hvor vi kan have koncerterne. --Trade (diskussion) 7. jan 2013, 12:54 (CET)
Hvis du gider at lave det, så synes jeg helt klart det er en måde frem. Under alle omstændigheder, så kan du komme med et forslag, så kan vi jo tage den derfra :) mvh Tøndemageren (diskussion) 7. jan 2013, 13:24 (CET)

Det er nogle gode oplæg I begge er kommet med. Men, hvorfor kalder vi ikke bare den nye side Koncerter og arrangementer i 2013, og linker til den fra 2013 som hovedartikel?

Jeg forstår ikke rigtig definitionen med at begrænse siden til at handle om Danmark eller noget der er dansk. Dansk musik i 2013 udelukker jo notable internationale navne, og hvorfor gøre det i en hovedartikel? Desuden, så afholder nogle notable internationale navne kun koncerter i f.eks. Malmø og Hamborg, dvs. de skal ikke nævnes fordi de ikke optræder i Danmark. Artiklen burde være mere fleksibel når det kommer til at nævne koncerter og arrangementer, der sagtens kan besøges på en dagsrejse uden overnatning.

Vi kunne så gøre det, at kun de store koncerter og arrangementer nævnes i artiklen 2013, og størrelsen defineres efter spillestedet, f.eks. hvor mange personer spillestedet kan rumme. Hvad synes I om mit forslag? Lettonica (aka Philaweb) 7. jan 2013, 14:40 (CET)

Ideen i at lokalitetsopdele det, er at en mangel på dette vil starte en listeartikel der ikke rigtigt er begrænset. En international artikel vil give en kæmpe stor liste, da vi i teorien vil kunne ende med at nævne koncertsteder i det vestlige Georgien. Derimod synes jeg at vi bør opdele i nationaliteter, da vi her får en større afgrænsning på emnerne. Skulle der være arrangementer der er værd at nævne på verdensplan, vil jeg mene at de kunne komme under 2013-artiklen (eksempelvis Eurovision Song Contest 2013), men ved koncerter/arrangementer i København, Herning, Aalborg etc., bør det være under en artikel med disse i Danmark. Foregår det i Malmø, Gøteborg etc. bør det høre til i en "svensk" artikel, og Hamborg, Flensburg, Kiel etc bør høre til i "tysk" artikel. Er dog enig så langt, at artiklen selvfølgelig bør hedde noget med "Koncerter og arrangementer i". mvh Tøndemageren (diskussion) 7. jan 2013, 15:22 (CET)
Det er selvfølgelig én måde at gøre det på, at opremse koncerter og arrangementer afholdt på dansk territorie i et givet tidsinterval. Spørgsmålet jeg så stiller mig selv er, hvem er det egentlig vi laver encyklopædi for – det må vel være læserne. Hvordan kan læseren være imod at læse om koncerter og arrangementer der er indenfor deres umiddelbare rækkevidde?.
Desuden, så tror jeg det er svært at foretage en dagsrejse til Georgien for at overvære en koncert, medmindre man naturligvis selv ejer flyet og kan kaste om sig med penge. Jeg tror godt du forstår hvad jeg mener, når jeg tænker på en dagsrejse uden overnatning. Afgrænsningen kommer helt af sig selv. Lettonica (aka Philaweb) 7. jan 2013, 15:43 (CET)
Vi laver vel en encyklopædi for at give information. Men vi laver den ikke for at give information om hvor den nærmeste koncert er med eksempelvis Hansi Hinterseer. Vi kan derimod godt oplyse om at han holder koncert i Malmø, men vi bør ikke gøre det i en artikel der er inden for en dagsrejse af Danmark. For da.wiki er jo blot en encyklopædi på dansk, ikke Danmarks encyklopædi. Det bør derfor også være relevant for en person der forstår dansk, men bor i Tanzania.
Kan sagtens forstå argumentet med dagsrejsen - synes bare ikke det er brugbart i forhold til en encyklopædi, men mere i forhold til en decideret koncertguide. Listeartikler skal jo også kunne afkortes naturligt, og det kan du altså ikke hvis du siger dagsrejse. For hvad er egentlig en dagsrejse? Det kommer jo helt an på hvor hurtigt du bevæger dig. Kører du sydover i en Mini Cooper kommer du altså ikke lige så langt, som hvis du kører i en BMW Z4 eksempelvis, og bevæger du dig på cykel kommer du endnu kortere. Afgrænsningen bør derfor ske på en mere naturlig måde, og her er lokalitet et, i min optik, glimrende alternativ. mvh Tøndemageren (diskussion) 7. jan 2013, 15:55 (CET)
Okay, fint, det findes der en løsning på. Vi kunne jo begrænse artiklen til Danmark og de nærmeste subnationale enheder der er landfast med Danmark, dvs. Skåne og Schleswig-Holstein. Så er det geografisk afgrænset og indenfor umiddelbar rækkevidde. Det er jo stadig lige relevant for en person der kan dansk og bor i Tanzania (han kommer næppe forbi, anyhow). Lettonica (aka Philaweb) 7. jan 2013, 16:35 (CET)

Nå, okay... det lader ikke til mit forslag giver anledning til vild jubel, så jeg har oprettet en anden artikel – hovedartiklen Koncerter og arrangementer i 2013, som kan udvides og udstykkes i en uendelighed efter vante geografiske normer. Løsningen giver også mulighed for at have et overblik over den umiddelbare rækkevidde. Lettonica (aka Philaweb) 8. jan 2013, 10:01 (CET)

Spørgsmålet er så bare hvordan vi begrænser mængden af koncerten og arrangementer i nærværende artikel. Skal det være efter antallet af koncertgæster et spillested kan rumme? Med en grænse på f.eks. 5.000? Eller er der et andet kriterie det kan gøres efter? Lettonica (aka Philaweb) 8. jan 2013, 10:16 (CET)

Umiddelbart tænker jeg at kun de største koncerter under hver nation skal skrives i den artikel du har oprettet - det vil i Danmark sige noget som i Jyske Bank Boxen, Parken, Gigantium etc., altså med et relativt stort publikum. Resten kan så komme i en mindre artikel der omhandler eksempelvis Danmark. Her synes jeg så til gengæld at alle koncerter kan komme med, såfremt kunstneren kan anses som værende notabel. Hvordan lyder det? mvh Tøndemageren (diskussion) 9. jan 2013, 15:02 (CET)
Nu skal jeg lige have noget på det rene. Trade ville udstykke koncerter og arrangementer fra artiklen 2013, for at det ikke skal fylde så meget i artiklen. Nu foreslår du, at den nye artikel koncerter og arrangementer i 2013 kun skal have de store arrangementer, og resten skal i en tredje artikel? Måske vi først kan blive enige om hvilke koncerter og arrangementer der skal med i artiklen 2013?
At vi så bagefter siger, at den artikel jeg oprettede på et tidspunkt også skal udstykkes, det er så en anden ting vi skal tage stilling til, men det synes jeg ikke vi har nok indhold til, endnu. Og så giver jeg dig ret i, at en udstykket artikel f.eks. kunne hedde koncerter og arrangementer i Danmark i 2013, etc. Lettonica (aka Philaweb) 9. jan 2013, 15:44 (CET)
Ja, de store arrangementer på verdensplan, fordelt under lokaliteter. Det er egentlig mest for at lave et kompromis, for egentlig synes jeg stadig, at det hele skal deles ud lokalitetsartikler. Men kan sagtens se ideen i at vi har de store koncerter i den artikel du har lavet, så vi har de store koncerter for Danmark under "Danmark", og her en henvisning til en uddybende artikel kun med Danmark i 2013. Så kan vi have "Sverige", "Tyskland", "England" etc. på samme måde. Kan du følge den tankegang?
Altså skal kun de allerstørste koncerter og arrangementer med i den "store" artikel, og de resterende kan komme med i den anden. Eksempelvis for Danmark tænker jeg at koncerter i Pumpehuset, Lille Vega etc. og festivaler som Samsø Festivalen, Skagen Festivalen etc. hører til i den lokaliserede artikel. mvh Tøndemageren (diskussion) 9. jan 2013, 15:53 (CET)
Jeg er enig i dit foreslåede kompromis til en struktur. Men, der skal langt mere end én koncert til før der bør oprettes en underartikel om koncerter og arrangementer i Sverige. Og hvad synes du der skal ske i 2013-artiklen? Det efterlyste jeg et svar på. Lettonica (aka Philaweb) 9. jan 2013, 16:23 (CET)
Koncerter må kunne findes på sv.wiki eller andre lignende sider. I 2013-artiklen mener jeg blot der skal være en henvisning til den uddybende side, sådan som det pt. er med Film lige nu. mvh Tøndemageren (diskussion) 9. jan 2013, 17:09 (CET)
Jeg er ikke i tvivl om, at de må kunne findes andre steder. Det kræver jo bare at nogen gør arbejdet, og vores diskussion handler ikke om arbejdsfordeling, men om hvordan vi løser en praktisk udfordring. Med andre ord - når der kommer nogen og udvider artiklen kraftigt, så kan man jo altid lave en underartikel.
For min skyld helt fint med den korte henvisning du beskriver. Philaweb 9. jan 2013, 18:04 (CET)
Det var nu dig der bragte det på banen, så synes da jeg ville foreslår hvor der eventuelt ville kunne hentes relevant stof. Men ja, lad os se om det bliver udvidet med de andre. Men synes stadig en underartikel til Danmark bør blive lavet. mvh Tøndemageren (diskussion) 9. jan 2013, 18:15 (CET)