Diskussion:3,913 changes in the Book of Mormon

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Omstridt neutralitet?[rediger kildetekst]

  • Hvorfor bestrides neutraliteten? Er det fordi der, er en der ikke mener, der er foretaget ændringer i Mormons Bog? -Eller hvorfor? -Det er en ganske neutral observation, at der er foretaget ændringer i bogen siden første udgave. Og bogen gør ikke andet end at vise de steder, hvor ændringerne er foretaget. Bogen kan lånes på bibliotek.dk Mvh Åge (diskussion) 6. sep 2012, 17:58 (CEST)
For mig virker artiklen mest som en "nu skal vi fortælle mormonerne, at de tager fejl", hvad der er tæt på det, som i Wikipedia:Hvad Wikipedia ikke er#Hvad Wikipedia-artikler ikke er er punkt 6 og 8 - det er muligt at {{snævert emne}} (eller {{uencyklopædisk}}) havde været en rigtigere skabelon, for vi taler jo her blot om en enkelt bog, der kritiserer mormonismen, og der er på ingen måde gjort rede for at denne bog er vigtig i denne kritik eller i øvrigt. --Palnatoke (diskussion) 8. sep 2012, 13:46 (CEST) --Palnatoke (diskussion) 8. sep 2012, 13:49 (CEST)

Ja bogen udgør kun en marginal del af den kritik, der er af mormonismen. Er helt fint at diskutere om artiklen er encyklopædisk eller ej, det giver mere mening end at diskutere neutralitet, når artiklen handler om en bog, der unægteligt bliver set som kritisk, selvom den kun er lavet på baggrund af bøger udgivet af mormonkirken. Det kunne være, at artiklen kunne kortes ned og evt. blive del af en artikel om kritik af mormonismen, ligesom der er en artikel om kritik af islam. Det er selvfølgelig altid lidt ømtåleligt, når der er tale om folks religion, men der skal vel være plads til begge sider af sagen, ellers er det jo ikke "neutralt". Der er også mange bøger, udgivet af mormoner, som modsat taler for mormonismen og forklarer ændringer, som man kunne forestille sig, der kunne blive henvist til. Man kunne også forestille sig en artikel om ændringer i mormonernes skrifter, så man tog dem alle sammen på en gang. Mormons Bog er nemlig den bog, der er ændret mindst. Mormonismen er jo meget oppe i tiden med Mitt Romney og alt det der i USA. Men kort sagt handler denne artikel om en bog, vurderes det for snævert for den danske wikipedia, skal den jo ned, mere er der ikke i den sag. Åge (diskussion) 8. sep 2012, 19:53 (CEST)