Diskussion:A-mennesker og B-mennesker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Wikipedia på engelsk har artikkelen "Chronotype" som tilsvarer denne. Hordaland 11. nov 2007, 20:21 (CET)

Denne artikkelen skiller ikke mellom de normale A-, mellomting, og B-mennesker og lidelsene fremskutt søvnfasesyndrom og forsinket søvnfasesyndrom. Det bør den absolutt gjøre. Eksemplet i artikkelen, søvn kl 03-11, er en lidelse og ikke normalt B-menneske, med mindre denne personen lett kan forandre søvnmønsteret i takt med en 08-16 jobb!

Normale A- og B-menneske er omtalt in litteraturen som oftest som "morningness/eveningness". Dette er menneske som kan, om nødvendig (om enn vanskelig), justere søvnen til kravene til 08-16 samfunnet. Det kan derimot ikke pasienter med forsinket søvnfasesyndrom uten behandling.

Man må gjerne lese om disse tingene på engelsk og norsk Wikipedia. Se, for eksempel, "Delayed Sleep Phase Syndrome". Hordaland 19. nov 2007, 02:01 (CET)