Diskussion:ADHD/arkiv 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sorry, men jeg har aldrig læst noget SÅ latterligt om ADHD.(håber at det er en gammel artikel)

Pinlig artikel!!! Endnu et eksempel på mangel af viden.. Artiklen giver kun et meget forvrænget, usandt og negativt billede af ADHD. Den beskriver de værste ting uden at beskrive hvorfor. Folk der ikke ved så meget om det ville blive skræmt af denne artikel!

Mvh. Mikkel (Voksen ADHD)

Du er mere end velkommen til at omskrive artiklen. Det er svært for andre at gøre det på baggrund af din kommentar, da du ikke nævner en eneste konkret fejl eller mangel. --Heelgrasper 1. aug 2007, 23:56 (CEST) Tilføjelse: Noget tyder på, at det er dig selv, der i sin tid har oprettet artiklen, men blot ikke har redigeret i den siden oktober 2005, hvorfor andre har måttet arbejde videre på den. Den version, som du tilsyneladende skrev, brillerede bl.a. ved at være gennemført uencyklopædisk skrevet. Så den bør du ikke lægge op igen. --Heelgrasper 2. aug 2007, 00:01 (CEST)

Problemer med denne artikel[redigér wikikode]

Jeg er enig i at denne artikel er misvisende.

Jeg vil forsøge at skrive en bedre artikel, men da jeg kun er lægmand er det en udfordring.

Koblingen til hypermobilitet er det rene vrøvl. Ligeledes er koblingen til sanse/høre problemer kun svag. Endelig mener jeg at det er problematisk at der udtrykkes en holdning om at Ritalin ikke må gives som "eneste" behandling - at jeg er enig er i denne sammenhæng irrelevant.

Jeg vil kontakte ADHD foreningen for at tage initiativ til at bidrage med en kvalificeret artikel om ADHD.

Mvh Anders(skrev Dinsen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvad fanden er det her for en omgang æhvl?[redigér wikikode]

ok der er store fejlhendvisning i den her artikel! det med at det kun kommer hos hypermobil og folk med kroniske bevælgelsesproblemer er det rene æhvl! selv er der et med det om hørelsen men det er ike bevist og kanderfor ikke fastslås som et fact!

jeg har selv ADHD og jeg blev mildest talt chokeret over at der kan eksistere en sådan (for at sige det pænt) misvisende artikel den har noget fagligt viden med, men der er også forkerte facts som mere er udtryk for holdninger jeg har slettet det fra artiklen som var det rene vrøvl og arbejder (med hjælp fra min psygiater) på en bedre artikel. (skrev Steppat (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

MEGET MANGEL`FULD ARTIKEL!!![redigér wikikode]

Jeg har forleden været inde og tilføje nogle punkter på denne artikel, og kan nu se at alle er slettet... Det er meget ærgeligt, da mange af de oplysninger der står her er både mangelfulde og decideret forkerte!

Bl.a. er DAMP og ADHD det samme, DAMP er blot den gamle nordiske betegnelse for ADHD. ADHD blev indført som international diagnose for år tilbage.

Jeg er aelv ADHD'er, og har af nysgerrighed for min egen diagnose undersøgt fra top til bund og læst adskillige bøger, hjemmesider m.m., og bliver oprigtig harm og ærgelig over en sådan side her kan eksistere, med så fejlagtige og mangelfulde oplysninger. Jeg skal med glæde hjælpe til rettelser, da det er sider som denne, der er med til at gøre at handicappet ADHD bliver misforstået. Og det skal lige fastslåes, at ADHD er et handicap, og ikke en sygdom, i og med det ikke kan helbredes. ADD er præcis det samme som ADHD, bare uden hyperaktiviteten. Hyperaktiviteten kan også vise sig som en indre hyperaktivitet, f.eks. tankemylder, som gør at man hele tiden er i gang mentalt, og er med til at skabe opmærksomhedsforstyrrelserne, da man så at sige afbryder sig selv konstant. Det er også det, der gør at mange fejlagtigt tror at ADHDer er mindre begavet, hvor de reelt set har en tankegang, der kører 5 gange så hurtigt som almindelige menneskers, - og så derfor er det ofte meget aktive, for at få kroppen med i den hurtige tankegang, simpelthen for at få ro i kroppen igen og få større kropsbevidsthed. Bl.a. derfor er motion så vigtig for folk med ADHD. Og det er et medfødt handicap, man kan ikke pådrage sig ADHD senere i livet (dog kan man skjule det, eller lære sig selv at leve med det - hvilket gjorde jeg selv først fik min diagnose som 25 årig) - Men man kan få psykiske lidelser, der minder om det - f.eks. psykisk stress minder meget om at have ADHD, der er bare den forskel, at det kan behandles og forsvinde igen - en ADHD'er vil altid leve med det, og skulle lære at klare sig med ADHD'en - ikke på trods af den! - Der er mange muligheder for at gøre livet lettere for ADHD'er, f.eks. forskellige hjælpemidler i hverdagen - og medicin af Ritalin arten, der hjælper fordi det er et centralnervesystemsstimulerende medicin, der hjælper hjernen til at danne de stoffer den mangler.

Som du nok kan læse, har jeg meget at bidrage med, og dette jeg nu har skrevet er blot en lille del... Håber inderligt, at du vil tage denne side op til revision, da det jo er en velbesøgt side, og det ville være bedre for Wikipedia at have korrekte oplsyninger...

Med Venlig Hilsen Stine Christensen, stinec5@hotmail.com