Diskussion:Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aalborg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aalborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aalborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum[redigér wikikode]

Museet er en selvejende institution, som drives hovedsageligt af frivillige, ulønnede medarbejdere og uden nogen offentlig økonomisk støtte. Museet modtager stor praktisk støtte fra Totalforsvarets komponenter i tilvejebringelsen af udstillingsgenstande i form af udrangeret materiel, som museet naturligvis ikke ville kunne tilvejebringe på anden vis. Museet åbnede den 22. juni 2002 og har siden da haft et stadig stigende antal besøgende. I 2007 forventes således ca. 15.000 gæster, hvoraf ca. en tredjedel er udlændinge.

Udstillingerne omfatter emnerne - Hæren - Flyvevåbnet - Hjemmeværnet - Politiet - Redningsberedskabet (tidligere Civilforsvaret) - Besættelsestiden 1940 -1945 - Aalborg som garnisonsby.

Museet har til huse i en meget stor hangar fra 2. Verdenskrig. Hangaren var centrum i en af de tre flyvepladser, som den tyske besættelsesmagt oprettede i Aalborg umiddelbart efter besættelsen af Danmark den 9. april 1940, nemlig vandflyvepladsen, af tyskerne benævnt Seefliegerhorst Aalborg eller Aalborg See.Hangaren er en såkaldt Krupphalle. Museet har i øjeblikket et udstillingsareal på ca. 5000 m2. Museet forventer til foråret 2008 at bygge endnu en udstillingshal med henblik på at kunne udstille størsteparten af køretøjerne under tag.