Diskussion:Aarhus Festuge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg modtager gerne hjælp. Jeg ønsker at indsætte billedet "Univers - Århus Festuge", men er usikker på, hvordan jeg gør. Derudover kan jeg ikke tilføje licensen "public domain" (det er et pressebillede) til billedet. Er der nogen, der kan hjælpe?

Indsættelse af billede sker ved at trykke på den knap der ligner et billede lige over redigeringsvinduet (det er den 6. fra venstre), så kommer teksten Billede:Eksempel.jpg med klammer omkring frem. Dernæst skriver du hvad billedet hedder istedet for eksempel.jpg. i dit tilfælde: Univers - Århus Festuge.jpg. Da dit billede er ret stort bør du nok ydermere formindske det ved at indsætte fx. |thumb efter jpg. Du kan også indsætte fx. |250px eller |350 px efter jpg for at få det i en anden størrelse. Husk den lodrette streg som du finder ved at trykke "alt Gr" og knappen lige til venstre for backspace ned på samme tid. Santac 6. mar 2006 kl. 12:20 (CET)
Jeg har nu indsat billedet, men du må lige få afklaret, om det er den rigtige licens. Public domain betyder jo, at jeg må modificere billedet som jeg har lyst og bruge det i enhver kontekst uden at angive kilde til fotograf med videre og uden at søge om nogen tilladelse. Bare fordi det er et pressebillede, er det ikke nødvendigvis public domain.
Hvis det er public domain, kan du på Billede:Univers - Århus Festuge.jpg blot trykke redigér og indsætte {{PD}}. Dog synes jeg, at toppen af billedet (med noget titel-værk) bør skæres fra, da det ikke hører til på billedet.
--Morten Barklund [ disk / bidrag ] 6. mar 2006 kl. 12:22 (CET)

Jeg har taget billedet fra Festugens hjemmeside, hvor der ikke står noget om, at det ikke må bruges, eller hvem der i øvrigt måtte have taget det. Er det så ikke ok at skrive pd?

Nej, public domain-rettigheder er noget man giver, ikke noget et værk får, om man ikke angiver andet. I så tilfælde er du nødt til at spørge Århus Festuge om du må bruge billedet under denne licens. Det betyder jo, at jeg må beskære det, som jeg har lyst; bruge det i forbindelse med vilkårligt andre billeder og så videre - hvilket de muligvis ikke ønsker. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 7. mar 2006 kl. 14:57 (CET)


Koordinater?[rediger kildetekst]

Kan man vise koordinater til en begivenhed? Det virker på mig lidt søgt, Århus Festuge er ikke et sted. --Villy Fink Isaksen 13. mar 2009, 09:28 (CET)