Diskussion:Achilleus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Untitled[rediger kildetekst]

Der er ikke noget som hedder Illien. Troja kaldtes Ilion - deraf Iliaden - ikke "Illiaden".

Sebastjan 29 apr. 2004 kl. 14:10 CEST

Achilleus[rediger kildetekst]

der findes tilsyneladende 2 forklaringer til Achilleus' dårlig fod. den ene er som tidligere nævnt et tur i stux. den anden er hans fødsel. Achilleus var nummer 8 af 7 tidliger dødsfødte børn Thetis fik, hun myrdede efter sigende hendes sønner når de blev født da hun mente de så ville leve til evig tid på Olympen, Peleus (Achilleus fader) blev så rasende at han brød ind under hendes 8 fødsel. Achilleus som på samtid var ved at blive født kom med fødderne først, hvilket tvang Peleus til at hive ham ud ved anklen, hvilket svækkede den for evig tid. i øvrogt måtte han tvinge Thetis (som kun var halvt gud) til at føde barnet. Achilleus betyder "han uden læber" (Skrev 83.92.140.201 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvad er kilden til denne alternative forklaring? Jeg må indrømme, at jeg ikke har hørt den før.--Heelgrasper 21. jul 2005 kl. 18:40 (CEST)

Hvordan kan man være nr. 8 af 7 tidligere dødfødte børn? --kemp 21. jul 2005 kl. 19:55 (CEST)

Prøv bl.a. at læse "Sangen om Troja" af Colleen McCullough. der står den beskrevet, desuden så havde han i virkeligheden en svag hæl, så man kan sige at denne "alternative" forklaring er mere sandsynlig end at han grundet hans dåb blev usårlig hvor stux rørte ham. han var den 8, søn af Peleus, og havde 7 dødfødte brødre. derfor var han nummer 8 ag 7 tidligere "dødsfødte"(hvilket de jo ikke var, de blev myrdet" børn som Thetis fik. (Skrev 80.163.231.78 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har lidt svært ved at se, at en roman fra slutningen af det 20. århundrede er nogen særlig autoriativ kilde til græsk mytologi. Hvor har Collen McCullough sin forklaring fra? Munksgaads Mytologi Leksikon fra 1964, som jeg i mangel af bedre lige har kigget i, nævner fx ikke den alternative forklaring. Jeg kunne derfor mistænke McCullough for (uden at have læst den pågældende roman) at have opfundet den alternative forklaring som en del af et forsøg at gøre en græsk gud til et almindeligt menneske. Dine bemærkninger om sandsynlighed får mig til at tro, at du har samme synspunkt.--Heelgrasper 17. aug 2005 kl. 23:52 (CEST)
Achilleus var for det første ikke en gud, for det andet så er homers værk illiaden ikke den eneste kilde der omhandler den trojanske krig... i den pogældende bog nævnes begge forklaringer faktisk. jeg vil mene at den "alternative" forklaring er mere end oplagt, achilleus var jo en mytisk figur, som havde en eneste svaghed, nemlig hans hæl, som i så mange andre tilfælde forklares hans eneste svaghed med en myte, som i så mange tilfælde opløfter man karakteren til en overstadie, i form af at tilskrive han en række overnaturlige hændelser. og hvis han rent faktisk havde en svag hæl så må du erkende at den "alternative" forklaring er mere plausibel end at han blev døbt i en flod er derfor blev udødelig hvor vandet rørte ham... (Skrev 80.163.231.78 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Jeg må indrømme at jeg ikke har undersøgt "påstanden nærmere" og er derfor fristet til at give dig ret i at Collen har opdigtet den selv. men igen, så vidt jeg kan forstå er Iliaden og Odyseen ikke de eneste kilder der omhandler det pågældende emne, jeg ser det derfor som mere end muligt at Collen har gransket andre kilder end Homers værker, og er på den møde kommet frem til flere forklaringer. (Skrev 80.163.255.22 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)