Diskussion:Advokat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Uden overskrift[redigér wikikode]

Artiklen kunne trænge til overskrifter og en tydeligere opdeling i generelt stof, dansk stof og udenlandsk stof. --Palnatoke 15. mar 2006 kl. 06:24 (CET)

Mulig copyvio?[redigér wikikode]

En IP-bruger indsatte denne passage tilbage i 2006, en nær-identisk tekst optræder på Danske Advokaters hjemmeside. Spørgsmålet er hvilken der kom først? Det er ikke uhørt at hjemmesider snupper tekst fra Wikipedia uden at kreditere, men ligeledes kan det jo også være gået den anden vej. DA eksisterede ikke før 2008 hvor det erstattede Advokatsamfundet som brancheorganisation, så spørgsmålet er hvorvidt teksten optræder på Advokatsamfundets gamle hjemmeside omkring 2006. Jeg vil prøve at se om jeg kan grave noget frem på the Wayback Machine men hører gerne input hvis nogen har nogen ideer. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 28. apr 2018, 00:23 (CEST)

Ved nærmere læsning er der faktisk en del forskelle mellem de to tekster, om end de har syntaktisk lighed. Taget i betragtning at teksten fra 2006 er fra før Danske Advokater overhovedet blev "født", og at forgængeren, Advokatsamfundets, tilsvarende side har en helt anden formulering er det ikke helt usandsynligt at DA har taget inspiration herfra. Hvis der ikke kommer nærmere input over det næste stykke tid fjerner jeg {{copyvio-afsnit}}-skabelonen igen. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 28. apr 2018, 00:31 (CEST)
PS: Jeg ved godt at den nuværende version er stort set identisk med DA's version, men taget i betragtning at udgangspunktet fra 2006 ikke er meget anderledes mener jeg stadigvæk det er sandsynligt at teksten er opstået her på WP. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 28. apr 2018, 00:35 (CEST)
Jeg synes egentlig at det kun er det sidste afsnit der har store ligheder, sætning der starter med "endelig" er ret markant, men det virker som om det er kommet ind efter 2006 på DAs side.--Kim Bach (diskussion) 28. apr 2018, 13:05 (CEST)
Jeg har fjernet skabelonen da der tilsyneladende ikke er belæg alligevel. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 7. maj 2018, 18:51 (CEST)