Diskussion:Agger Tange

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fugle og Ornitologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fugle og Ornitologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fugle- og ornitologi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Aggerkanalen på Harboøre Tange![rediger kildetekst]

Oplysningen om havets gennembrud af tangen 1825 tæt 'tæt ved Agger' er forkert, da den senere tilsandede Aggerkanal i virkeligheden gennemskar Harboøre Tange syd for Thyborøn. --Ribewiki (diskussion) 10. aug 2020, 21:59 (CEST)

Ifølge nedenstående artikel opstod Aggerkanalen syd for Nørlanger/Nørre Langer/Nørre Langøre, altså syd for Thyborøn og ikke som i artiklen om Aggertangen, nord for Thyborøn. --Ribewiki (diskussion) 10. aug 2020, 22:27 (CEST)
Kortet i artiklen fra Geografisk tidsskrft viser da tydeligt at Aggerkanalen lå nord for Thyborøn, ligesom kortet i vores artikel. - Nico (diskussion) 10. aug 2020, 23:11 (CEST)
Agger Tange og de gennembrud, der var i denne, gennemgik en meget dynamisk udvikling i 1800-tallet. Det er korrekt, at det var flere gennembrud end blot det, som fra 1820'erne til 1870'erne kaldtes Aggerkanalen, men kun et mindre antal gennembrud var "permanente", de fleste opstod kun i forbindelse med selve stormfloderne, og sandede så ofte hurtigt til igen. Der var vist aldrig tale om et egentligt permanent gennembrud ved Nørlanger. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 11. aug 2020, 02:45 (CEST)