Diskussion:Akutberedskab

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg er usikker over for dette ord, som vistnok er ret nyt (og ikke findes i RO). Det forekommer mig at være usædvanligt at man på dansk danner et adjektiv ved at sætte et (latinsk) præfiks på et substantiv. Der findes ikke på dansk noget adjektiv hospital ("hospitalt arbejde" er umuligt; det må hedde "hospitalsarbejde"). Endnu en gang formoder jeg at et ord som på engelsk er ok, tankeløst er overtaget uden hensyn til danske sprogvaner eller -regler. (Ville nogen gå ind for et udtryk som "præskole børn"?)

Som et kompromis vil jeg (til diskussion) foreslå at vi i artiklen skriver: "Adjektivet præhospital (eller præ-hospital)". (Jeg véd godt at Sprognævnet nærer en indgroet uvilje mod "utidig" brug af bindestreg.)

Sebastjan 19. dec. 2005 kl. 09:45 (CET)

Hvis man kigger her tales der om præhospital indsats og den præhospitale indsats og en søgning på google viser flere steder, der bruger udtrykket præhospital behandling. Det virker også lettere mærkeligt på mig, al den stund at det formodentlig ville give røde streger i danskstilen, hvis man skrev om hospital indsats eller hospital behandling og forslag om hospitalsindsats eller hospitalsbehandling ville nok følge med.
Det kunne nok være godt med en lille historisk behandling af ordets historie i dansk sprogbrug. Et kig på Korpus 2000 kunne tyde på, at ordet var stort set ukendt i dansk i 1990, men i brug i 2000. Eneste eksempel fra Korpus 90 er: "Med den såkaldt præ-hospitale behandling på skadestedet".--Heelgrasper 19. dec 2005 kl. 16:47 (CET)

Ville det ikke være en idé at gøre denne artikel til en underkategori under 'lægevidenskab'? Der er masser af emner der kan passes ind under denne overskrift.

Nu er jeg helt ny bruger og har ikke styr på hvordan det gøres, så måske en anden kan hjælpe? Jesper-p 13. feb 2007 kl. 23:13 (CET)