Diskussion:Alternativ behandling

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Alternativ behandling var tidligere kandidat til gode artikler, men blev afvist ved afstemningen. Hvis du kan forbedre artiklen til GA-niveaugør det gerne, og nominer den eventuelt på ny.

Huskeliste for Alternativ behandling: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Røde links i indledning skal laves blå
  • "Bibliografi" bør hedde "litteratur". Bibliografi plejer vi at bruge om forfatteres værker. Toxophilus (diskussion) 6. apr 2018, 20:44 (CEST)
  • Overvej om indledningen kan reduceres. Den er meget teksttung, hvilket ikke et optimalt for mobilvisning. Toxophilus (diskussion) 6. apr 2018, 20:44 (CEST)
  • Afsnittet USA's myndigheder er oversat fra den engelske wikis United States government-afsnit, men teksten er indforstået, så den skal forklares lidt bedre i forhold til danske læsere.--Weblars (diskussion) 21. apr 2018, 10:36 (CEST)
  • Desuden er afsnittet lidt sjusket skrevet i den engelske udgave, fordi kilderne ikke altid er gengivet rigtigt. Derfor skal teksten nogle steder også rettes af den grund.--Weblars (diskussion) 21. apr 2018, 10:36 (CEST)
  • Afsnittet "Typer af alternativ behandling" er mangelfuldt. Man kan godt tilføje flere eksempler og kolonnen "Problemer" er ikke udfyldt flere steder i eksempel-tabellerne.--Weblars (diskussion) 21. apr 2018, 10:36 (CEST)
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Frequently asked questions (FAQ)
For at se svaret på et spørgsmål, klik på [vis] linket til højre for spørgsmålet.
Videnskab
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 24. Oct 2020 05:31


Artiklen rammer uden for skiven[rediger kildetekst]

Undskyld hvis jeg ikke kender syntaksen, men jeg er chokeret.

Min hensigt er ikke at fornærme nogen, men at fortælle hvordan artiklen virker på én, der ved en del om emnet.

Jeg har som journalist fulgt dette område i 25 år, og jeg har læst og hørt mange vildt tendentiøse og uvidenskabelige udsagn (fra bl.a. læger) om alternativ behandling.

Men dette overgår alt: Denne artikel er så biased og fejlbehæftet, at selv en elev i 7. klasse ville spørge: ”Hvorfor kan Wiki ikke lide alternativ behandling?” Wikipedia, der engang havde ry for at være en objektiv og seriøs platform for almen oplysning…

De forskere, læger og alternative behandlere, der rent faktisk har viden og erfaring med emnet, har for længst opgivet Wiki, da de har bedre ting at tage sig til. Som i lignende tilfælde fortæller de blot deres studerende, at de ikke må bruge Wiki som neutral kilde, kun som partsindlæg. Og der er jo af gode grunde aldrig en forfatter på, man kan stille til ansvar.

Det store problem, også hvis man er seriøs, er at det er umuligt at være 100% objektiv. Videnskaben er så gennemsyret af politik, økonomi og andre interesser, at fx udtrykket ”videnskaben mener” ikke giver mening. Man kan kun prøve at være sober – og have referencerne i orden. Men selv orker jeg ikke at skrive den om, sorry, da jeg ved mine ord ville blive rettet i ét væk.

Når et emne er kontroversielt, bliver vinderne som regel dem, der har mest tid og energi på at demonstrere deres (negative) holdning til emnet, in casu: De såkaldte ”skeptikere”, der har viet deres liv til at kæmpe mod alternativ behandling. Det er der sådan set ikke noget ulovligt i – men kampen foregår bare det forkerte sted.

Og det er synd, for Wiki og for os andre.

Mvh @Jesperodde Jesperodde (diskussion) 9. maj 2023, 02:06 (CEST)[svar]