Diskussion:Anekdotisk evidens

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Teksten bør modificeres: Man kan sagtens tale om "viden" i forhold til det "konkrete" uden at der er tale om generalisering. Når politiet anvender anekdotisk evidens for at bevise hypoteser om et bestemt hændelsesforløb uden at generalisere. Se også "casestudie" Knuram --- Diskret spørgsmål: Er stavemåden korrekt?

Anedoktisk eller

Anekdotisk ??

har ikke kunnet finde førstnævnte nogen steder.

Jørgen 2. jun 2004 kl. 10:07 (CEST)


Anedoktisk er en simpel tastefejl; selve artiklen har den korrekte form.

Sebastjan 02 juni 2004 kl. 10:30 (CEST)


Det var også min formodning, men ville ikke lave noget om, jeg ikke var sikker på. Jørgen 2. jun 2004 kl. 10:41 (CEST)


Uden at tænke dybere over det har jeg hidtil holdt da. evidens og eng. evidence adskilt som to ord med helt forskellige betydninger. Evidens betyder for mig "det at være selvindlysende sandt", medens evidence betyder "vidnesbyrd, belæg".

Nu ser det ud til at den engelske betydning, formodentlig ved forhastet oversættelse, har smittet af på da. evidens. I så fald var der nok så meget brug for en artikel om evidens som for en om anekdotisk evidens.

Hvad mener I andre?

Sebastjan 19 nov. 2004 kl. 08:10 (CET)