Diskussion:Anemone

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Kommentar[redigér wikikode]

Vil det ikke være rimeligt at angive, at slægten Anemone tidligere på dansk af nogle blev kaldt Simmer? se f.eks. E. Warming: Frøplanterne. 1.- eller 2. Udgave. I Haandbog i Den danske Flora af Joh Lange fra 1864 omtales A. nemorosa L. (Hvid S.) og A. ranunculoides L. (Guul S.). ODS angiver nogle senere eksempler på anvendelsen af ordet Simmer som betegnelsen for Anemone. Bemærk dog, at C. Raunkiær: Dansk Ekskursionsflora i 3. Udgave fra 1914 kun betegner A. nemorosa L. for hvid A. og A. ranunculoides L. for gul A. Det samme gør E. Rostrup i "Vejledning i Den Danske Flora" fra 1873. Før den tid optræder der i floraer nogle gange andre danske navne for medlemmer af slægten Anemone. Jeg har, med års mellemrum, set og hørt ordet Simmer blive brugt som betegnelse for medlemmer for slægten Anemone. Ordet simmer indgår også i Fjeldsimmer ( Rypelyng Dras octopetala). Det sker Bl.a. i M. Skytte Christiansen Flora i Farver fra 1962. Også i navnene på andre planter har tidligere indgået ordet simmer. Bryde Pyrus (diskussion) 23. mar 2015, 08:35 (CET)