Diskussion:Angel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sydslesvig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sydslesvig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sydslesvigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Man lades i uvished om hvorvidt Angel i dag (2004) er en del af Danmark, eller af Tyskland, eller delt mellem de to lande.

Sebastjan 05 mar. 2004 kl. 14:45 (CET)

I artiklen står:

Sprogforskere har ofte peget på det besynderlige spring uden formidlende mellemformer, der er mellem dansk og tysk. Selv når man sammenligner sønderjysk med plattysk, genfinder man springet. Årsagen skal formentlig søges i, at anglerne udvandrede sammen med sakserne og nogle jyder til England i løbet af det 5. århundrede. Derved blev Angel om ikke ubeboet så i hvert fald tyndt befolket, og det sproglige mellemled forsvandt.

Puha, det hører jeg for første gang. Der må jeg tænke om, at det overhoved er muligt at har en mellemled mellem tysk og dansk. Jeg mener, der er et kontinuum fra islandsk og færsøsk, over vestnorsk, sydnorsk og svensk til dansk og sønderjysk. Og angelsk er det "tabte led" til nedertysk (nedersaksisk), hvor dialektkontinuet går videre til tysk og frisisk, og over hållandsk til engelsk? Og fra engelsk over norn tilbage til færøsk? Men hvorfor er norn og frisisk ingen mellemled mellem nordgermanisk og vestgermanisk? Hmmm... Arne List 10. jul 2005 kl. 17:21 (CEST)

Artiklen hævdes at bygge på Salmonsen, men her står i hvert fald intet om det tomme Angel og det glemte sprog. Derimod står der, at der i Angel blev talt dansk. I Sydangel blev tysk dominerende i begyndelsen af det 19. århundrede, i den øvrige del fra midten af århundredet.

I det hele taget skal man nok være forsigtig med at bygge for meget på Saxo, og den slags luftige og spekulative teorier hører ikke hjemme i en troværdig encyklopædi.

Kemp --83.72.32.131 10. jul 2005 kl. 17:51 (CEST)

Jo, der kan jeg undertegne hvert ord, fordi jeg er selv opvokst i den yderste nordvestspids af Angel, i en bydel af Flensborg, der hedder Tarup. Det er jo fuldstændig klart, fra hvilket sprog "Tarup" kommer. Kirken her hedder Adelby kirke efter nabobygden. Kører man mod øst, kommer man til Husby. En blik i telefonbogen viser: Folk her heder hellere Hansen og Jacobsen end Schmidt eller Müller. Uden tvivl var det her Danmark engang. Det ses også i kirken her (en tysk kirke), hvor der hænger et stolt dansk skib. :-) Arne List 10. jul 2005 kl. 18:24 (CEST)
Det er kun de første 2 linjer der er fra Salmonsens (så måske burde skabelonen fjernes?). Afsnittet om Sprogforskerne er indsat af Steen , som pt. er på ferie; Jeg tror ikke det har noget med Saxo at gøre. vh. Nico 10. jul 2005 kl. 18:29 (CEST)