Diskussion:Angkor Wat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Symbol star gold.svg Artiklen Angkor Wat er en fremragende artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende fremragende som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Angkor Wat har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 49, 2008.

 

Stock post message.svg Huskeliste for Angkor Wat: rediger · historik · overvåg · opdater
  1. Første gang ordet gopura optræder, bør betydningen forklares kort. Linket er nødvendigt, men ikke tilstrækkeligt. Yes check.svg Gjort Skrevet en sætning ved første optræden. "Ved hvert verdenshjørne er der en overdimensioneret dørkonstruktion, kaldet en gopura."
  2. Sætningen: "Han fandt dog en hellig mængde bladguld to meter over jordniveau" - hvad er en hellig mængde? Yes check.svg Gjort Justeret til "I 23 meters dybde fandt han dog to cirkulære guldblade som havde fungeret som et offergave i forbindelse med grundlæggelsen."
  3. Sætningen: "De uheldige sjæle, der skal smides ned i helvede for at lide en raffineret ondskab, der til tider ser ud til at være lidt ude af proportioner med alvoren af den forbrydelse, der er begået." - må mangle noget for at blive afsluttet. Yes check.svg Gjort Jeg har tilføjet den første del af sætningen.
  4. Sætningen: "På det østlige galleri ses en af de mest hyldede scener" - et andet ord end "hyldede"? Yes check.svg Gjort Ændret til "beundrede".
  5. Sætningen: "Noget af forklaringen på, at templet var beboet..." - Var det beboet? eller menes der bevaret? Yes check.svg Gjort Sætnings slutning justeret til "...beboet, kan sikkert findes i det faktum, at voldgraven virkede som et forsvar mod, at junglens vegetation overgroede templet og dermed ødelagde beboelsesmulighederne."
  6. Ifølge sub=da&domain=wiki&page=Angkor_Wat&redir=yes&disambig=yes toolserveren er der 15 links til redirects. De bør rettes til direkte links. Yes check.svg Gjort Justeret til direkte links.
  7. Det ville forbedre artiklen, hvis man kunne finde noget om templets betydning i religiøs sammenhæng (som nævnt i forbindelse med udnævnelsen til WP:FA).
Buddhisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Buddhisme, et forsøg på at koordinere oprettelsen af buddhisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
FA FA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse FA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
FA FA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse FA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Udvidelse[redigér wikikode]

Jeg er i gang med en større udvidelse af denne artikel. Det kommer til at tage et stykke tid, hvorfor jeg ikke har sat IBrug-skabelonen på. --Santac 28. sep 2008, 07:31 (CEST)

Udvidelse færdig og nomineret til LA. --Santac 11. okt 2008, 08:38 (CEST)
Det gik jo hurtigt med at få den til LA :-) og den er også blevet nomineret til Ugens artikel. Derudover vil jeg selvfølgelig stadig gerne have kommentarer i evalueringen. --Santac 13. okt 2008, 07:47 (CEST)

Tegnsætproblem?[redigér wikikode]

I artiklens første linje er en række tegn som jeg kun kan se som firkanter med 4 små tal indeni. Tegnene står efter "Angkor Wat (eller Angkor Vat) (khmer:" Jeg gætter på at "khmer:" henviser til den lokale stavemåde som så står med lokale tegn eller til lokal udtale som så står med et eller andet udtaletegnsæt. Hvis der indsættes en grafikfil med tegnene vil alle seende kunne læse det, og en 'title' kunne oplyse blinde om grafikkens indhold. På denne måde ville alle kunne få glæde af indholdet. --Tytt 31. dec 2008, 01:56 (CET)

Har først set din kommentar nu. Khmeralfabetet er et generelt problem som der på engelsk wiki er skabeloner til. Se fx skableonerne øverst til højre på en:Khmer language. Jeg vil se på om jeg kan få lavet et billede hvor der står Angkor Wat på khmer. Det kniber dog lidt at finde et sted at tage det fra. --Santac 26. jan 2009, 13:09 (CET)