Diskussion:Anhængertræk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Det var da en yderst uprofessionelt skrevet artikel. (CTE, kl.8:50 3/2 2006

Hvis du er villig til at betale for det, skriver jeg gerne en bedre artikel til dig. Ellers må du nøjes med hvad folk skriver i deres fritid. Du kunne eventuelt også selv skrive noget bedre. --Palnatoke 3. feb 2006 kl. 08:54 (CET)
Det er bestemt på sin plads at referere til det folkelige vid, særligt da når det rammer så godt, som udtrykket "jydekrog" gør. Men er vi ikke ude i POV med den lange eftersætning om myten (" at enhver ordentlig jyde har en, så man kan tage en trailer med til Tyskland efter billige drikkevarer...")?--Sten Porse 3. feb 2006 kl. 09:34 (CET)
Joda. På den anden side er det jo referat. --Palnatoke 3. feb 2006 kl. 09:37 (CET)
Der er 2 veje med navnet jydekrogen; de er begge med et karakteristisk 90-graders-sving. Mon det er tanken bag navngivningen? Det kræver næsten en kontakt til de respektive kommuner:-)
  • Jydekrogen 5580 Nørre Aaby
  • Jydekrogen 2625 Vallensbæk
--Jørgen 3. feb 2006 kl. 09:42 (CET)
Jeg har kastet mails til de to kommuner, og i Nørre Aaby henviser de til det lokalhistoriske arkiv, som har åbent tirsdag aften. Om vejnavnets alder skriver de at det først var i forbindelse med kommunesammenlægningen i 1970, at alle veje i kommunen fik navne, hvad jeg tolker som at navnet næppe er nyere end det. Hvor længe har hængertrækket heddet en jydekrog? --Palnatoke 3. feb 2006 kl. 11:54 (CET)
Det kunne næsten være en opringning til Dansk Sprognævn værd for at få opklaret, hvornår de første gang har registreret udtrykket jydekrog. Hvordan forholder det sig mon forøvrigt med Grundejerforeningen Jydekrogen, der ikke umiddelbart ser ud til at være knyttet til de to veje. Angående de to veje, så ser det umiddelbart ved et kig på de historiske kort på KMS' hjemmeside ud til, at vejen i Vallensbæk er blevet til engang efter 1960, så tidsmæssigt kan det vel godt tænkes, at der her er tale om et parcelshuskvarter fra 1970'erne, hvor man nok har kendt udtrykket – måske har der ovenikøbet være en del tilflyttende jyder blandt de første beboere :)
Der findes i øvrigt en lille interessant artikel, Mød trailerfolket, der dokumenterer, at 75% af landets trailere i 2001 befandt sig vest for Storebælt.--Heelgrasper 3. feb 2006 kl. 18:41 (CET)
Jeg tager den øverste kommentar (uden afsendernavn) til mig; det var en af mine tidlige artikler, og i dag kan jeg godt se at standarden er lidt på en kant... -Men så kan den jo bare rettes til... ! G®iffen 3. feb 2006 kl. 23:05 (CET)

Statistik[redigér wikikode]

Jeg var ved at indsætte følgende tilføjelse, men jeg er ikke sikker på at det lever op til kravene om kilder og copyright? Er der nogen der kan vejlede? G®iffen 28. mar 2006 kl. 18:16 (CEST)

I gratisavisen Metro Express refereres d. 28. marts 2006 fra Danmarks Statistik at ca. hver tredje sønderjyske husstand har en trailer, mens det kun er ca 2 ud af 50 husstande i Københavnsområdet, der har det. Samtidig er ca. 70% af personvognstrailerne i Danmark registreret vest for Storebælt, hvor kun 54% af befolkningen bor. Hovedstadsområdet med 31% af befolkningen råder over 11% af trailerne.

Et alternativ er at finde de samme oplysninger direkte i Danmarks Statistiks (DS) Statistikbanken. BIL7 ser ud til at indeholde oplysningerne, der dog skal bearbejdes lidt. Man må anvende DS' data med kildeangivelse: "Husk at angive Danmarks Statistik - statistikbanken.dk som kilde hvis du videregiver vores tal." - Kåre Thor Olsen (Kaare) 28. mar 2006 kl. 18:33 (CEST)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • Image:Kombi_anhængertræk_med_stik.JPG:

Rtc satte slettemarkør TfdTemplate:By_G®iffen: {{tfd|Template:By G®iffen}}(diff); Images:

-- CommonsTicker 25. mar 2007 kl. 12:14 (CEST)

Hmm... Den her advarsen her jeg ikke været opmærksom på. Det må være fra dengang nogen blev kede ag at jeg havde lavet min egen template med kombineret rettigheder, brugernavn m.v.
Problemet skulle dog være løst på nuværende tidspunkt. G®iffen 2. dec 2007, 21:04 (CET)