Diskussion:Anonyme Alkoholikere

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

2006-diskussion[rediger kildetekst]

Hej moderator "Pred"

Jeg må sige, at jeg er lidt forundret over, at den artikel, jeg noget tidligere i aften har lagt op om Anonyme Alkoholikere blot er blevet slettet. Kan du fortælle mig hvorfor? Jeg forstår heller ikke, at jeg blot bliver blokeret. Er Wikipedia ikke interesseret i at få lavet artikler om de forskellige emner?

Jeg synes, at ideen om en Wikipedia, hvor alle kan bidrage er en virkelig god idé, men jeg må indrømme, at jeg måske finder det lidt underligt, at du så blot har afvist min artikler uden nogen særlig begrundelse. Jeg finder det også underligt, at der står, at man kan henvende sig til "Pred", men at du så ikke har nogen email adresse, man kan henvende sig på.

Venlig hilsen Peter

PS: Nu håber jeg ikke, at du blot sletter det her, men at du er villig til at indgå i en dialog med mig. Jeg tror Wikipedia står sig bedst ved, at alle opfører sig ordentligt.

Jeg beklager, hvis du har følt dig trådt over tæerne. Men, som der med versaler står beskrevet under redigeringsboksen; når man redigerer en artikel, må man ikke lægge materiale op, der er beskyttet af andres ophavsret uden deres tilladelse, og en simpel Google-søgning viste mig, at de tilføjede afsnit var materiale tidligere skrevet af andre. Det naturlige spørgsmål må så være; har du ophavsretten til teksten? I så fald er der naturligvis intet problem i at lade den stå og evt. blive tilpasset Wikipedia. --Pred (diskussion) 4. mar 2006 kl. 20:47 (CET)

Hej Pred Mig bekendt er der ikke tale om, at det, jeg tidligere har lagt op, er beskyttet af ophavsret. Du kunne jo fx. prøve at gå ind på AA´s danske hjemmeside på http://www.anonyme-alkoholikere.dk og her se, at alle frit kan downloade folderen "AA og Samfundet" og mangfoldiggøre denne. Prøv at sammenligne det, der står i denne folder med det, jeg lagde op. Så vil du se, at det meste af det stammer herfra.

Derfor vil jeg gerne bede dig om din hjælp til, at vi kan komme videre med at få lagt en artikel op omkring Anonyme Alkoholikere. Fastholder du, at jeg ikke må lægge det materiale op, som jeg tidligere har lagt op, bliver jeg jo nødt til at skrive noget andet, da det jo er dig, der i sidste instans sidder med magten til at censurere eller helt forbyde mig at lægge noget op.

Til sidst vil jeg opfordre dig til, at vi to indgår i en positiv dialog om at få en artikel om Anonyme Alkoholikere på Wikipedia, da det her ikke drejer sig om, hvorvidt du eller jeg føler os trådt over tæerne, men om at få en saglig artikel om AA på Wikipedia.

Du må også huske på, at det er mig, der ny her og dig, der forhåbentligt ved, hvordan tingene foregår her på Wikipedia. Så derfor vil jeg gerne bede om din forståelse og vejledning til mig i, hvordan du mener jeg skal gøre for at komme videre med at få lagt en artikel op om AA.

Venlig hilsen Peter, Anonyme Alkoholikere

For at blande mig i debatten: At en folder kan downloades og læses uden beregning er ikke det samme som, at den ikke er beskyttet af ophavsret. I dette konkrete tilfælde er der et Copyright-logo nederst på forsiden. Dette logo indikerer, at folderens indhold er beskyttet af "AA World Services, Inc." og ikke må kopieres eller bruges andre steder uden deres tilladelse. --|EPO| 4. mar 2006 kl. 22:20 (CET)
Jeg havde netop skrevet nøjagtigt det samme med en anden ordlyd som den anonyme ovenfor, da vores indlæg konfliktede. Pjecen kan bruges som kilde, men ikke forlæg. --tsh 4. mar 2006 kl. 22:28 (CET)

Hej Peter - alletiders du vil hjælpe med til at gøre artiklen om Anonyme Alkoholikere bedre - den slags bidragsydere kan vi godt bruge :-) Vi er nødt til at holde ret hårdt på ophavsretsreglerne, da overtrædelse af dem kan vælte hele projektet. Hvis du har energien til at skrive din egen tekst - evt. med pjecen som kilde er du meget velkommen. Har du brug for hjælp med noget praktisk så sig endelig til. Mvh Malene Thyssen 4. mar 2006 kl. 22:34 (CET)

Hvis det er så vigtigt at stå på ophavsreglerne, er der så nogen der kan forklare mig, hvorfor siden http://en.wikipedia.org/wiki/Mohammed_cartoons nu igennem længere tid har udstillet 12 tegninger fra Jyllands-Posten, som vel også er beskyttet af ophavsretsregler? Kan det være rigtigt, at disse tegninger ligger her? Eller der er måske forskel på, hvad der er beskyttet af ophavsregler? Venlig hilsen Peter

Hej Peter - ja det kan jeg godt. På den engelske wikipedia følger de amerikansk lov, hvor der findes et begreb kaldet fair use. Herunder har de lov til at bringe billeder som en slags "citater". Vi har for kort tid siden haft en afstemning om vi også skulle tillade fair use billeder på den danske wikipedia (rent umiddelbart er det ikke et problem da serveren står i Florida). Beslutningen blev dog at forbyde fair use på den danske Wikipedia, så vi følger dansk ophavsretslovgivning, da vores materiale meget gerne skulle kunne bruges frit - også i Danmark. Derfor findes tegningerne på den engelske Wikipedia - men du finder dem ikke her på den danske variant. Så som svar på dit spørgsmål: ja der er forskel på hvad der er beskyttet af ophavsret - i hvert fald mellem de forskellige sprogvarianter af Wikipedia. Mvh Malene Thyssen 20. mar 2006 kl. 20:15 (CET)

Er det kun mig, men er denne artikel ikke utroligt ensidet. Det virker mest af alt på mig som en reklame for AA. Burde artiklen ikke også indeholde noget af den enorme kritik, som mange har til de 12 trin? Kritikken omkring Guds-begrebet som en del af de 12 trin. Er den skrevet af folk indefra AA? Der bliver stillet store spørgsmålstegn ved metoderne i AA, som nogle kritikere betegner som næsten sekt-agtigt.

Jeg vil kun referere til den engelske udgave af artiklen, hvor kritikken har et helt afsnit for sig selv.

Med venlig hilsen

Kristian Trenskow

@Ktrenskow~dawiki: Jeg har (nu godt ti år senere) samme undren og har derfor markeret artiklen som POV - og i øvrigt rykket dette afsnit herned. --Palnatoke (diskussion) 7. jan 2018, 17:49 (CET)

Hvad menes der med hverv i følgenge sætning? Tror det er en stavefejl, men ved ikke lige hvad det skal rettes til.

Hver AA-gruppe er selvstyrende i egne anliggender. Inden for den enkelte gruppe vil forskellige betroede hverv såsom mødeleder, kasserer, litteraturansvarlig og lignende oftest gå på skift blandt gruppens medlemmer. Mange AA-grupper afholder jævnlige gruppesamvittighedsmøder eller forretningsmøder, hvor gruppens interne anliggender diskuteres og eventuelle beslutninger afgøres af gruppen. (Skrev 87.48.82.66 (diskussion • bidrag) 7. nov 2007, 01:32. Husk at signere dine indlæg.)