Diskussion:Arrestbygningen ved råd- og domhuset

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Guldalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Guldalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af guldalder-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Maleri Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Maleri, et forsøg på at koordinere oprettelsen af malerirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg forstår helt ærligt ikke, hvorfor den sure mand med lygten er en misantrop - er der reelt set et belæg, for at man kan definere ham som en misantrop, eller er det bare noget man antager, ved at manden er sur?

80.164.70.132 20. mar 2017, 19:02 (CET)

Belægget i er i artiklen og her https://www.information.dk/debat/2001/07/encyklo-paediske-eftertanker-0 --Villy Fink Isaksen (diskussion) 20. mar 2017, 20:48 (CET)

Et debatoplæg skrevet af en subjektiv læser kan vel ikke bruges som en objektiv kilde på Wikipedia, den strengeste kildekritiker, der findes?

80.164.70.132 21. mar 2017, 17:24 (CET)

Når hvis du ikke er tilfreds med hvad en avis skriver så er sikkert heller ikke tilfreds med hvad Statens Museum for Kunst skriver: http://www.smk.dk/udforsk-kunsten/highlights/martinus-roerbye-arrestbygningen-ved-raad-og-domhuset/ --Villy Fink Isaksen (diskussion) 21. mar 2017, 18:02 (CET)

Spørgsmålet om fortolkningen har også bekymret mig, siden jeg begyndte artiklen. Jeg har siden læst lidt mere om billedet og mener at artiklen godt kunne trænge til en opstramning. Mht. misantropen så forstår jeg at den fortolkning kan spores til en artikel i Kopenhagener Kunstblatt fra april 1832. Jeg har ikke haft lejlighed til at opspore denne artiklen, men hvis 80.164.70.132 har tid kunne det være en idé at digitalisere artiklen fra Kunstblatt og lægge den på Wikimedia Commons, så det er nemmere for os andre at tilgå den og hjælpe til en mere informeret diskussion. — Fnielsen (diskussion) 22. mar 2017, 23:26 (CET)

Det er Monrad jeg har min information fra, se også omtalen på den norske Wikipedia: no:«Arrestbygningen_ved_råd-_og_domhuset». — Fnielsen (diskussion) 22. mar 2017, 23:30 (CET)