Diskussion:Arv og miljø

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


er det ikke sådan at moderen påvirker børnene under graviditeten?

Barnets hukommelse udvikler sig - den spæde begyndelse ligger hen ved 9 måneder forud for selve fødslen. Efter fødslen udvikler den sig til 2.0, og først omkring treårsalderen til 3.0

Derfor kaldes begyndelsen til og med 2.0 for gråzonen imellem arv og miljø

Hukommelsen (vi kender) husker i atmosfærer og i billeder. Situationsfornemmelsen, som vel er en af menneskets ypperste egenskaber, beror på informationer fra alle tre stadier. Derimod husker fosterets begyndende hukommelse kun i følelser og fornemmelser fælles med fosterets kommende mor - og udvikler sig selvstændigt efter fødslen i 2.0 med lyde og lugte

Som barnets hukommelse omkring treårsalderen udvikler sig til 3.0 er barnets personlighed så godt som færdigudviklet

Men den sociale arv er derfor fx afhængig af, om moderen var forelsket under graviditeten Blog2 2. apr 2008, 15:07 (CEST)blog2 (2/4 2008)