Diskussion:Atlético de Madrid

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Spanien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spanien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Spanienrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

-- CommonsTicker 15. feb 2007 kl. 15:13 (CET)

Flytteforslag: Atlético de Madrid

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Jeg foreslår artiklen flyttet til Atlético Madrid. Dette af følgende grunde: Hovedparten af vores interne links går til omstillingssiderne Atletico Madrid og Atlético Madrid. Andre igen bruger piping (hvad hedder det på dansk?), altså [[Atlético de Madrid|Atletico Madrid]]. Jeg har aldrig set eller hørt klubben omtal som "Atletico de Madrid" på dansk. Jeg betvivler ikke, at det er klubbens officielle navn, eller at det kan være almindeligt på spansk og evt andre sprog.

Tilbage står at vælge mellem formen med og uden accent. Hvis du støtter flytningen, så angiv gerne hvilken version du foretrækker.- For accent taler:

- Det er en almindeligt brugt stavemåde på dansk. - Det svarer til stavningen på andre sprog, inkl. spansk og engelsk - Da accenten altid er valgfri i dansk retstavning, viser den udbredte brug af den, at en regnes for en vigtig del af klubbens navn/identitet. - Accenten angiver, at udtalen afviger fra den normale/forventede danske udtale.

Imod accent taler: - Retskrivningsordbogen angiver, at accenter aldrig er påkrævede. Vi er derfor sikre på, ikke at stave forkert, hvis vi udelader den. - Accenten angiver på spansk kun tryk, mens 'é' normalt primæet angiver vokalkvaliteten (og tryk) på dansk.

Jeg synes at de første grunde vejer tungest , og foreslår derfor at medtage accenten. Jeg er dog rede til at lade mig overbevise.

 NisJørgensen (diskussion) 16. maj 2018, 23:49 (CEST)
  • Symbol move vote.svg Flyt - Jeg er helt enig - så at sige ingen bruger på dansk "de"-udgaven. Jeg er også enig med dig i, at accentudgaven er bedst. Det er ikke problematisk at bruge accenten, og da vi jo alligevel har omdirigeringen, afskærer vi ingen. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. maj 2018, 11:07 (CEST)
  • Symbol move vote.svg Flyt - Umiddelbart er jeg mest til at placerer på originale navn (altså hvor den er nu), men da det ikke er gængs praksis, så skal den selvfølgelig flyttes (med en omdirigering). Jeg vil dog så mene at accenten skal med. mvh Tøndemageren (diskussion) 17. maj 2018, 15:59 (CEST)
  • Symbol move vote.svg Flyt - I infoboksen står "Atletico Madrid" uden accent, men det har jeg ikke rigtig nogen kvalificeret mening om, selv om det at medtage accenten kan virke som en blanding af det spanske navn med "de" og en dansk udgave af navnet.--Weblars (diskussion) 20. maj 2018, 15:12 (CEST)