Diskussion:Augustus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Italien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Italien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Italien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Romerrigets vexilloid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Romerriget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Romerrigetrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Untitled[redigér wikikode]

At Augustus blev født med navnet Thurinus er forkert! Han fik tilnavnet da han var lille, da hans far døde, da faderens forfædre kom fra et sted der faktisk hed Thurinus. Marcus Antonius brugte navnet som en form for latterliggørelse overfor Augustus under triumviratet...

Rettelse. Der bør stå: ..da faderens familie kom fra en by, der hed Thurii (ved Tarantobugten i Syditalien).--Sten Porse 20. maj 2006 kl. 16:38 (CEST)

Ekspansiv linje[redigér wikikode]

"Udenrigspolitisk stod Augustus for ekspansiv linje" - er det ikke nærmere sådan at han stod for en stabiliserende linie og blot prøvede at fastholde empirets grænser langs nogle linier der var lettere at forsvare? Rune X2 4. nov 2006 kl. 17:26 (CET)

Sidste del af hans regeringstid var mere præget af stabilisering end første del. Nederlaget i Teutoburger var også et nederlag for Augustus hidtidige ekspansive politik.--Ktp72 31. jan 2007 kl. 20:10 (CET)


Omskrevet følgende:

...og prøvede - generelt forgæves - at højne den romerske overklasses moral. Idet han beholdt den gamle republikanske embedsstand,...

da synspunktet ikke har været taget seriøst i ltteraturen de sidste 50 år. --Ktp72 31. jan 2007 kl. 20:10 (CET)