Diskussion:Avis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Flertydighed[redigér wikikode]

Jeg er lidt i tvivl, om Avis - biludlejningsfirmaet - skal have plads her eller nævnes i en note. Det er jo ikke en fagbog, vi laver - og dog er Avis så stort, at det måske bør nævnes. Ligesom aviser bliver nævnt og har artikler. Men jer er i tvivl om det bør nævnes her - som en flertydighed. --hansjorn 21. nov 2004 kl. 09:22 (CET)

Firmaet er sikkert fint placeret som et se også-link. --Palnatoke 21. nov 2004 kl. 09:25 (CET)
Jeg forventede faktisk at Avis ville være en flertydig med biludlejningen, overordnet om begrebet avis og de ...fem?... største danske og et par udenlandske aviser. (alternativt forventede jeg i toppen en henvisning til avis (flertydig). G®iffen 18. feb 2007 kl. 11:19 (CET)

Den første avis[redigér wikikode]

Man skal lære, så længe man lever - siges det. Her gik jeg og troede from, at ..Den første danske avis var Berlingske Tidende, der startede helt tilbage i 1749. Dengang kom avisen to gange om ugen og fra 1841 udkom den dagligt.. Men sådan skal det altså ikke være. Den nævnte avis er helt ny for mig - trods alderen. Så jeg vil være glad for en bette henvisning. --WIKIng 27. nov 2004 kl. 09:27 (CET)


Se foreløbig i Kalliope

Sebastjan 27 nov. 2004 kl. 09:45 (CEST)

Tak for henvisningen. Jeg ER blevet klogere - idet jeg dog vil mene, at Berlingeren - alt andet lige - er en avis, der har overlevet lige siden siden grundlæggelse. Måske er det derfor, man/jeg har betragtet den som den ældste (nulevende). Men .. jeg har taget det til mig og lavet en kopi fra Salmonsens om Mercurius. --WIKIng 27. nov 2004 kl. 10:10 (CET)

Førsteudgaven af Berlingske Tidende kan findes i fuld længde her: Newspaperindex.com/blog