Diskussion:Batasuna

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Spanien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spanien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Spanienrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har indsat Batasuna som en terrorgruppe, selvom dette er omdiskuteret. Imidlertid har jeg vurderet, at Batasunas tilstedeværelse på både EU's og USA's liste over terrororganisationer retfærdiggør denne placering. Jeg har ikke nogen stærke følelser om, hvorvidt denne placering er rigtig eller ej, så hvis nogen er uenige kan I bare slette kategoriseringen. --Jakob mark 31. jul 2005 kl. 01:46 (CEST)

Herri?[redigér wikikode]

Hvor blev "Herri" i navnet af? Blev det fjernet på et tidspunkt? --Palnatoke 14. apr 2006 kl. 18:15 (CEST)

Partiet hed "Herri Batasuna" frem til 2001, og blev da omdøbt til "Euskal Herritarrok" og i forbindelse med deres ulovliggørelse til "Herritarren Zerranda" i maj 2004. Partiet har endvidere været kendt som "Sozialista Abertzaleak", "Ezker Abertzaleak", "AUB", "Aukera Guztiak", "EHAK-PCTV" og "det kommunistiske parti i de baskiske territorier". "Batasuna" bruges som regel som enhedsomtalen af bevægelsen, mens Herri Batasuna henviser til det originale parti. Det er nu mest fordi, det samme blev gjort i den engelske, spanske og franske wiki, at jeg gjorde det i sin tid. --Jakob mark 16. apr 2006 kl. 11:09 (CEST)