Diskussion:Batteri

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Flytteforslag: Batteri (elektricitet)

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Er det første de fleste tænker på, når de hører ordet "Batteri", ikke sådan nogen som sidder i elektriske apparater?

Derfor foreslår jeg, at Batteri flyttes til Batteri (flertydig) og at Batteri (elektricitet) herefter flyttes til Batteri.

  •  Flyt som nævnt ovenfor. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 17. nov 2017, 14:45 (CET)
  •  Flyt - Det er også det første, jeg tænker på. --Inc (diskussion) 17. nov 2017, 15:05 (CET)
  • Neutral - Kig evt. på [1] og [2]. Mange vil opfatte batteri som noget militært eller fyrværkeri batteri? --Glenn (diskussion) 17. nov 2017, 15:27 (CET)
  •  Flyt - Der er naturligvis mange, der ved, at ordet har flere betydninger, men jeg er enig med Christian og Inc i, at denne betydning er klart mest oplagt. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. nov 2017, 15:55 (CET)
  •  Flyt - Ja, enig. --Honymand (diskussion) 17. nov 2017, 18:12 (CET)
  •  Flyt - Enig! -- mvh Per (PerV) (diskussion) 17. nov 2017, 18:21 (CET)

5 for, 1 neutral og ingen imod på 10 dage. Det er vist på tide at konkludere, at flytningen udføres. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 27. nov 2017, 15:32 (CET)

Konklusion:
Med 5 støtter (og 1 neutral) flyttes artiklen. --Glenn (diskussion) 27. nov 2017, 17:20 (CET)

Kulde- og varmepåvirkning af batterier[rediger kildetekst]

I den indledende tekst står: " Varme forkorter levetiden. Man bør derfor sikre batterierne mod længere ophold på solopvarmede steder. Kulde forlænger derimod levetiden". Det gjaldt nok for de gammeldags brunstensbatterier, men for eksempel Batavus, der producerer el-cykler, skriver på deres hjemmeside at kulde er skidt for de moderne batterier:

"En velkendt egenskab ved alle Li-ion-batterier er, at de er følsomme i lave temperaturer. Dette skyldes, at den anvendte kemi er modtagelig for temperaturvirkninger. Det betyder, at ved temperaturer under 10º er opladningstiden generelt længere, og der er mindre effekt og mindre energi tilgængeligt. Det er en god ide at huske på dette og at advare kunderne om det.

Batteristyresystemet (BMS) påvirker også ION-teknologi batteripakkerne (både Li-ion og NiMH). Dette reducerer effekten ved lave temperaturer for at forlænge levetiden af batteriet".

Fra https://batavus.dk/elcykler/batteri-kapacitet-om-vinteren