Diskussion:Bern-konventionen (naturbeskyttelse)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ved Bernkonventionen kommer jeg først og fremmest til at tænke på konventionen vedrørende copyright fra 1886, se en:Berne_Convention_for_the_Protection_of_Literary_and_Artistic_Works

Det må altså præciseres at der findes flere "Bernkonventioner". (Men jeg er taknemlig for at man har undgået formen "Bernerkonvention".) -- Sebastjan 15. apr. 2006 kl. 09:10 (CEST)

"Bernerkonventionen" er vel langt det mest udbredte navn for ophavsretskonventionen og bør vel derfor også være navnet på artiklen om den (evt. "Bernerkonventionen (ophavsret)"), jf. Wikipedias retningslinjer.--C960657 24. apr 2006 kl. 18:56 (CEST)
Når der eksisterer (mindst) to forskellige internationale konventioner vedtaget i Bern, forekommer det mig anstrengt at skelne mellem dem ved at kalde dem hhv. Bern-konventionen og Bernerkonventionen. (Den sidste form smager af germanisme; vi skriver da heller ikke Genferkonventionen?) -- Sebastjan 25. apr. 2006 kl. 09:20 (CEST)
Jeg foreslår ikke, at vi skelner mellem dem på navn. Mit forslag er, at vi kalder artiklerne "Bern-konventionen (naturbeskyttelse)" og "Bernerkonventionen (ophavsret)", samt lader "Bernerkonventionen" (og måske "Bernkonventionen"?) pege på flertydig-siden "Bern-konventionen". Bernerkonventionen er måske nok uskønt ud fra en sproglig betragtning (betegnelsen er sikkert historisk betinget), men ikke desto mindre er det den mest udbredte betegnelse (så vidt jeg kan bedømme) og den som benyttes i lovgivning på området (jf. retsinfo.dk).--C960657 25. apr 2006 kl. 21:30 (CEST)
Er "Berner" ikke blot en "bøjning" af Bern på linje med den, som bruges i pariserbøf og københavnerstang?--C960657 4. maj 2007 kl. 19:14 (CEST)