Diskussion:Besættelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Besættelsen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Besættelsen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Besættelsenrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Emblem-star.svg Artiklen Besættelsen har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 18, 2010.
Stock post message.svg Huskeliste for Besættelsen: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Jelling gr Stein 1.JPGWikiProjekt
Denne artikel er en del af AA-TaskForce Danmarks historie, et forsøg på at koordinere udbyggelsen af artikler om Danmarks historie på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Under afsnittet "Befrielsen" står der "39 danske soldater blev dræbt under den tyske invasion", mens tabstallet i begyndelsen angives til 16. Tallet 16 er også i overensstemmelse med de andre kilder jeg kan finde, så hvor kommer de 39 fra? --Necator 12. jul 2005 kl. 09:11 (CEST)

23 sårede. 16 dræbte og 23 sårede giver 39 soldater ramt i alt. Men de døde altså ikke alle sammen. --tsh 12. jul 2005 kl. 09:20 (CEST)
Har rettet teksten så det fremgår lidt klarere --Necator 12. jul 2005 kl. 12:38 (CEST)
Ja, nu er det i hvert fald ikke forkert det, der står. Men afsnittet opremser vel tab i form af dødsfald, så mon ikke bare, det er de 16, der bør være nævnt, og så pyt med de sårede? --tsh 12. jul 2005 kl. 13:10 (CEST)

Er der en artikel om modstandsbevægelsen?[redigér wikikode]

Er det korrekt observeret af mig, at vi ikke har en artikel om modstandsbevægelsen som sådan? Hvis det er tilfældet kunne jeg godt finde på at oprette en kort artikel om emnet i en overskuelig fremtid (med mindre andre brænder for emnet i særlig grad, hvilket jeg som sådan ikke gør), men hvad skal titlen på en sådan artikel være? Er modstandsbevægelsen tilstrækkelig entydig?--Heelgrasper 8. sep 2005 kl. 18:39 (CEST) Men hvor mange er så blevet dræbt under besættelsen fra 1940 til 1945? (bruger: JacobXP) 23. fubruar 2009 kl. 11.21

Bedre søgning[redigér wikikode]

Hvis man søger på 'tysk besættelse' kommer man ind til noget google noget. Hvis man søger på 'besættelse' kommer man hen til en film fra 1944. Jeg synes det er svært at finde den her artikel. Er der ikke mulighed for at tilføje lidt bredere søgekriterier end lige præcis 'besættelsen'? vh Anette B DK

Tysklands strategiske interesse i Danmark[redigér wikikode]

Det fremgår af artiklen at Tyskland ingen strategiske interesser havde i Danmark, men der var adskillige strategiske grunde til besættelsen. For at nævne nogle enkelte – kontrollen med Nordsøen, adgangen til Norge og den temmeligt vigtige pointe at en allieret invasion i Jylland var en oplagt "genvej" til Berlin.

Jeg har tilføjet nogle af de strategiske formål. --Lindberg 7. apr 2008, 22:50 (CEST)

Hvem får lov at tælle på dødslisten?[redigér wikikode]

Under "Besættelsen" nævnes en række tabstal - dog ikke alle relaterede til besættelsen - herunder de soldater der dør i allieret tjeneste. Men når de nu nævnes alligevel får listen karakter af en tabsopgørelse over danskere faldet under krigen. Og så virker det skævt at ikke også de danskere faldt efter at have meldt sig til enten russisk eller tysk tjeneste nævnes. (skrev Matthi76 (diskussion • bidrag) 5. maj 2009, 08:03. Husk at signere dine indlæg.)

Bornholm[redigér wikikode]

Er det ikke lige stærkt nok at skrive at Bornholm blev befriet 4 dage senere?

Bornholm blev fri for tyskere 4 dage senere, men fik jo reelt en ny besættelsesmagt som det var lidt halvsvært at slippe af med igen.

Og her ud over skal måske også bemærkes at russerne bombede Borholm inden deres invasion. (skrev 217.157.229.199 (diskussion • bidrag) 5. jun 2011, 00:06. Husk at signere dine indlæg.)

Hvis du læser hele afsnittet bliver det faktisk uddybet, ligesom der er henvisning til en uddybende artikel om Bornholms besættelse - Nico 5. jun 2011, 09:26 (CEST)
Har redigeret lidt i tekststen, så det forhåbentlig står lidt mere klart. - 5. jun 2011, 09:42 (CEST)