Diskussion:Birte Siim

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aalborg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aalborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aalborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvorfor er den slettet? (Skrev Feudaltp (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Gendannelsesforslag: Birte Siim

Se evt. på Wikipedia:Gendannelsesforslag

Birte Siim er ifølge Aalborg Universitets website professor ved et af universitetets institutter, hvilket gør hende notabel jævnfør de opstillede kriterier, hvorfor artiklen om hende hermed foreslås gendannet.

Jeg finder det en smule selvmodsigende at tale for kvalitet frem for kvantitet og samtidig delvist begrunde fortsat sletning med artiklens kvantitative mangler. Thomas Vedelsbøl (diskussion) 13. maj 2012, 12:40 (CEST)[svar]
De 20 ord henviser til at artiklen ikke er særligt omfangsrig eller beskrivende. Jeg betragter den som en substub. --|EPO| COM: 13. maj 2012, 12:58 (CEST)[svar]
  • Gendan . Under hensyn til Arnes argumentation. Dog er jeg enig med EPO i, at gendannelse kun bør ske i form af en artikel med reelt informationsindhold. Wikipedia er ikke en telefonbog eller en Vejviser --Rmir2 (diskussion) 14. maj 2012, 14:03 (CEST)[svar]
Konklusion:
Der er ikke tilstrækkeligt med opbakning til at gendanne artiklen. --|EPO| COM: 20. maj 2012, 20:02 (CEST)[svar]
  •  Kommentar: Argumentet for sletning af artiklen var den biograferedes manglende notabilitet, ikke artiklens længde, kvalitet eller mangel på samme. De opstillede kriterier for biografier samt tre ud af de fire ovenstående tilkendegivelser siger imidlertid, at artiklen bør gendannes. 75% er måske ikke et 'overvældende' flertal, men dog et flertal af en vis størrelse. Thomas Vedelsbøl (diskussion) 20. maj 2012, 21:09 (CEST)[svar]
Argumentet er ikke så relevant - det er mere holdningstilkendegivelserne, som tæller. Hvis du læser argumenterne nøje efter, er der ikke (nødvendigvis) noget flertal. Det er ud fra dette, jeg har konkluderet. --|EPO| COM: 20. maj 2012, 21:12 (CEST)[svar]
  • Jeg har skrevet en ny artikel om Birte Siim, hvor det både fremgår, at hun er professor, sat kilder på og forklaret lidt om hendes forskning. Hun fortjener en saglig artikel, så jeg har skrevet lidt. Kære wikipidianere, skriv endelig videre, gerne noget mere om hendes forskning i konflikt med andre assimilations-fortalere Peter Mulvany (diskussion) 24. maj 2012, 00:40 (CEST)[svar]
  • Gendan - Efter omskrivning ser det fint ud, og professorer er notable pr. definition. Pugilist (diskussion) 3. jun 2012, 17:03 (CEST)
  • Gendan - , da man åbenbart er automatisk notabel hvis man er professor. Ikke fordi jeg er enig i at man skal være automatisk notabel på den baggrund. --Santac (diskussion) 7. jun 2012, 09:21 (CEST)
  • Gendan ikke Efter at have set hendes forskningsindsats, der mest af alt ligner indlæg i en stående debat (som jeg i øvrigt skal lade ukommenteret) synes jeg oprigtigt talt, at Birte Siim falder uden for kategorien "notable professorer". Noget tyder på, at professortitlen er degenereret i uhyggelig grad siden mine universitetsår. Listen på kvinfo fremviser, så vidt jeg kan se, ikke et eneste virkeligt akademisk fagarbejde. Foredragsvirksomhed og populære tidsskriftsartikler ligger efter min opfattelse langt under minimumsgrænsen for akademisk notabilitet. --Rmir2 (diskussion) 7. jun 2012, 18:32 (CEST)
Det er vel så mere en generel diskussion vi bør føre, nemlig "Er alle professorer notable", og ikke en diskussion på et konkret gendannelsesforslag. Det er en ærlig sag at mene, at professorer ikke pr. definition er notable (noget som jeg måske kunne tilslutte mig), men så længe gældende konsensus er, at de er notable, bør vi jo ikke slette artikler om professorer. Pugilist (diskussion) 7. jun 2012, 18:38 (CEST)
Jeg er tilbøjelig til at give Pugilist ret. Jeg vil mene, at en doktordisputats under alle omstændigheder vil kvalificere til notabilitet, men hvis der kan fremvises faglige artikler i anerkendte fagtidsskrifter, kan de også efter antal og omfang berettige til notabilitet (det må eventuelt bero på en vurdering). Derimod bør en professortitel, der vel (især i nutiden) ret beset kun er en ansættelsesbetegnelse, nok ikke automatisk være notabilitetskriterium. --Rmir2 (diskussion) 7. jun 2012, 19:49 (CEST)
  •  Kommentar: Siim blev optaget i Kraks Blå Bog i 2010, så selv om man skulle nå til den konklusion, at ikke alle professorer er notable, er notabiliteten i dette tilfælde sikret ad anden vej. Thomas Vedelsbøl (diskussion) 8. jun 2012, 20:55 (CEST)
  •  Kommentar: Jeg synes, at det er et problem, hvis vi ikke kan godtgøre hendes notabilitet (og det er ikke tilfældet med de nu angivne kildehenvisninger).--Rmir2 (diskussion) 11. jun 2012, 19:53 (CEST)
  • Gendan - Når hun er fundet notabel til KBB, er hun også notabel her. Yderligere 'bevis' for notabilitet er ikke nødvendigt. --Brandsen (diskussion) 11. jun 2012, 20:27 (CEST)
Konklusion:
Som professor og optaget i Kraks Blå Bog er Birte Siim notabel pr. definition, og der er derfor ikke grundlag for at fortsætte den konkrete debat. Eventuel videre debat må vedrøre de generelle kriterier for notabilitet, og bør føres på den generelle diskussionsside. Pugilist (diskussion) 20. jun 2012, 08:22 (CEST)

Jeg har oprettet en diskussion om professorer skal fjernes fra listen over automatisk notable på Wikipedia-diskussion:Kriterier for biografier#Er alle professorer automatisk notable? --Santac (diskussion) 2. jul 2012, 09:25 (CEST)