Diskussion:Bispeengbuen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Varmelegemer[rediger kildetekst]

Jeg har ladet mig fortælle, at Bispeengbuen, der blev færdig i 1972 ved begyndelsen af den store oliekrise, at konstrueret med elektriske varmelegemer, der kan holde vejbanerne frostfri og tørre. Systemet har aldrig været tændt, da det efter sigende skulle sluge mere end 10 pct. af Københavns daværende strømforbrug. Kan nogen bekræfte dette?

(Flyttet fra artiklen af Bruger:G®iffen 23-02-07 15:57)

Lidt søgen på Google giver nogle hits, bl.a. en som antyder at det skulle være hemmeligt af hensyn til arbejderbefolkningen i København :-)
Jeg har skrevet til såvel Vejdirektoratet som Vej og Bro museet for at hører om de kan kaste lidt lys over sagen...
--VicVal 18. sep 2011, 23:02 (CEST)
I kommentarerne her nævnes varmelegemer i Bispeengbuen, og her nævnes varmelegemer i den nye lillebæltsbro, som jo er bygget stort set samtidig. --Palnatoke 18. sep 2011, 23:30 (CEST)
Jeg havde fundet den første af dine kilder, samt yerligere en, men syntes de virkede en anelse u-underbyggede. Jeg er i dialog med en broingeniør fra vejdirektoratet og har fået det bekræftet. Nu skal det bare udbygges og kvalificeres :-) --VicVal 21. sep 2011, 11:10 (CEST)

Hvorfor bro?[rediger kildetekst]

Artiklen nævner at "[v]ejen blev opført på en bro for ikke at virke som en barriere gennem området", men jeg har en erindring om at have fået at vide at det var hensynet til telefonnettet, der gjorde udslaget - telefonhuset på Borups Allé skulle efter sigende have ganske mange ledninger, som det ville være ganske uoverkommeligt at passe på, hvis man skulle bygge en motorvej nede på jorden. --Palnatoke 18. sep 2011, 23:35 (CEST)

Den teori er jeg ikke faldet over, men der kunne være en vinkel, da telefonhuset ganske rigtigt har en myriade af kabler ind i kælderen. - og dog, i anlægsloven fra 1964 ønsker man at lave motorvej fra Gyldenløvesgade til Farum og der skal jo være nogle krydsninger, bl.a. er der lavet en tunnel under Frederikssundsvej. Den samme lov dækker Lyngbyvejen fra Brogårdsvej til Fredensbro og her er jo ligeledes lavet broer og viadukter uden at der er telefonkabler. Jeg har bestilt det oprindelige planlægningsmateriale fra 1950'erne, så jeg håber det kan kaste lidt lys over motivationen... --VicVal 21. sep 2011, 11:10 (CEST)