Diskussion:Boboll

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Finland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Finland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Finland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Boboll er finlands nationalsport, kan man læse. Den påstand vil jeg meget gerne se dokumenteret. Så vidt jeg ved indtages den ære af ishockey'en i Finland. apw 23. apr 2007 kl. 13:46 (CEST)

Påstanden stammer fra sv:Boboll, hvor sv:Användare:MoRsE i sin tid har lagt den ind. --Palnatoke 23. apr 2007 kl. 14:23 (CEST)
Ja, man lærer så længe man lever. Jeg har lavet nogle søgninger på Google, og det lader til, at Finland ikke har nogen officiel nationalsport, på samme måde som vi har fodbold i Danmark, og svenskerne har ishockey. Derfor har Boboll fået den rolle i Finland. - apw 23. apr 2007 kl. 14:44 (CEST)
Har vi en officiel nationalsport? Hvor er det besluttet og hvornår? --Palnatoke 23. apr 2007 kl. 14:48 (CEST)
Hm, nu har jeg vist rodet mig ud på dybt vand - Nogen vedtaget officiel nationalsport har vi vel reelt ikke. Men er der ikke noget om, at nogen engang blev enige med nogle andre om, at fodbold var af så stor national værdi, og havde så stor indflydelse på den danske selvforståelse, at det altid skulle vises på en landsdækkende tv-kanal, som alle havde mulighed for at se, og at fodbold derfor regnes som den officielle danske nationalsport. Og hellere da fodbold, end roekastning, som løsgængeren Johnny Deere havde på sit valgprogram som officiel nationalsport ved folketingsvalget i 2005 [1].