Diskussion:Born-Oppenheimer-approksimationen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Ideen med Born-Oppenheimer-tilnærmelsen er ikke helt korrekt beskrevet i artiklen.
At beskrive kernernes og elekronernes bevægelse hver for sig er i virkeligheden en noget ældre ide, som bl.a. Øjvind Burrau brugte et år tidligere i sin kvantekemiske beskrivelse af H2+. Borns og Oppenheimers ide var derimod, at molekylernes interne bevægelser kan splittes op i rotation, vibration og selvstændige elektronbevægelser, og at de kan beregnes uafhængigt af hinanden. Der er derfor heller ikke tale om en enkel atomkerne. I øvrigt var de godt klar over, at dette ikke var helt korrekt, og at de uafhængige beregninger kun holdt indtil en vis grænse.
Hvis man tør, kan man prøve at kaste sig over deres artikel Zur Quantentheorie der Molekeln (Annalen der Physik 84, 1927). Erik2402 2. nov 2010, 15:49 (CET)