Diskussion:Britisk-zanzibariske krig

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Britisk-zanzibariske krig var tidligere kandidat til gode artikler, men blev afvist ved afstemningen. Hvis du kan forbedre artiklen til GA-niveaugør det gerne, og nominer den eventuelt på ny.
Artiklen Britisk-zanzibariske krig har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 21, 2019.

Huskeliste for Britisk-zanzibariske krig: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Jeg kan godt følge tanken om, at det kan hedde 'zanzibarisk', men så bør man nok kalde det 'britisk' i stedet for 'engelsk'. Nogen holdninger?

Generelt bruger vi betegnelsen engelsk om ting relaterende til Forenede Kongerige (som man jo i daglig tale omtaler som England). Britisk ville sådan set ikke være mere rigtigt, da det jo stadigvæk ikke ville være en betegnelse for relaterende til Det Forenede Kongerige, men kun relaterende til Storbritannien, der dog mere korrekt end relaterende til England. Altså stemmer jeg for, at vi siger "engelsk krig", "engelsk skuespiller" og så videre om emner, der relaterer sig til Forenede Kongerige. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 28. mar 2006 kl. 17:02 (CEST)
(husk forresten af signere dine indlæg med fire tilder)
Vi kan omgå problemet ved at beskrive krigen som "Zanzibarkrigen" (det gør de på den frisiske WP eller "Zanzibar-oprøret 1896" (det gør de på den finske WP) - der lader ikke til at være noget dansk standardnavn for krigen. --Palnatoke 28. mar 2006 kl. 17:09 (CEST)