Diskussion:Californien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Californien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Californien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Californien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Kalifornien eller Californien?[redigér wikikode]

Hvorfor kan det ikke hedde Kalifornien? ligesom på svensk og tysk? k er et mere anvendt bogstav end c på dansk.--Rusty Nail 24. sep 2010, 17:14 (CEST)

Prøv retskrivningsordbogen, og se at der næppe bliver meget at diskutere. Hvad med komputer/computer - skal det også ændres? -- Mvh PHansen 24. sep 2010, 17:24 (CEST)

Altså hvorfor i det hele taget ændre California til Calfornien på dansk? istedet for ordet som helhed?, dvs. Kalifornien.

Computer kan bare være computer fordi det er en engelsk ting og ord og u'et bliver udtalt som et engelsk u så det kan bare hedde computer.--Rusty Nail 24. sep 2010, 17:47 (CEST)

Hvis navngivning er et område der interesserer dig særligt, kunne du læse denne vejledning (Wikipedia:Navngivning) igennem og derefter tage forskellige spørgsmål op på Landsbybrønden og se om du kan få tilslutning til dine forslag. -- Mvh PHansen 24. sep 2010, 18:23 (CEST)

Jeg får jo ikke noget svar?--Rusty Nail 25. sep 2010, 00:13 (CEST)

Jamen vi har den regel herinde at artiklerne kaldes ved den betegnelse, der er mest udbredt. Det står forklaret i ovenstående link. Og så er det retskrivningsordbogen, der bestemmer stavningen. Vi har haft diskussionerne mange gange før, og er stadig enige om at det er vejen frem. mvh --Jørgen 25. sep 2010, 00:37 (CEST)

Jeg får jo ikke noget svar i landsbybrønden? jeg tvivler på folk synes Californien lyder bedre end Kalifornien.--Rusty Nail 25. sep 2010, 00:51 (CEST)

Du havde lavet en mindre fejl, da du oprettede spørgsmålet i Landsbybrønden. Jeg har tilladt mig at flytte dit indlæg til Wikipedia:Landsbybrønden/Californien eller Kalifornien?. Så kan det være at der er nogen der svarer dig. --Med venlig hilsen Necessary Evil 25. sep 2010, 01:51 (CEST)