Diskussion:Carl Emil Secher

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Moderens efternavn[rediger kildetekst]

DBL angiver, at moderen er født Secher, hvilket kan virke usandsynligt. Men det støttes af [1] og [2]. Så vidt jeg kan tyde disse to sider, var Carl Emils mor og far fætter og kusine til hinanden. --Rune Kock 27. sep 2007, 00:03 (CEST)

Jeg forstår godt, at der studses over det, men helt enestående er det ikke. Den yngre historiker Kristian Erslev var således i sit første ægteskab gift med sin kusine. --Heelgrasper 27. sep 2007, 00:13 (CEST)
Farfaren (Matias Povlsen Secher) var vist også gift med sin kusine (Adolfine Sofie Müller). Åbenbart en familie med tradition for indgiftning. Rune Kock 28. okt 2007, 13:45 (CET)

Stavning af navne[rediger kildetekst]

V.A. Sechers værk "Meddelelser om Slægten Secher" har ofte afvigende stavning i forhold til DBL, hvilket undrer mig, for jeg troede at stavningen af navne var blevet entydig i 1800-tallet. (Men han bruger også bolle-å; måske har han bare haft sine egne meninger om tingene).

Meddelser om S.S. -> DBL:
Karl Emil Secher -> Carl Emil Secher
Margrete Grotum -> Margrethe Grotum
Bojeline Kristine Rasch -> Boyeline Christine Rasch
Boje Rasch -> Boye Rasch

Jeg har fastholdt DBLs stavemåder. (Bedstefædrene nævnes ikke i DBL, så dér er stavningen fra Meddelelser). Rune Kock 5. nov 2007, 00:06 (CET)