Diskussion:Carl Johan Bernadotte

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

På side 26 nxtst. next station, nr. 6, 2009, der udgives af DSBFirst[1] hedder det:

Et tilbud

Nogle år før brylluppet blev Carl Johan tilbudt at være konge i Ungarn. Henimod slutningen af krigen havde det daværende Sovjetunionen indvaderet Ungarn og smidt den tyske besættelsesmagt ud. En delegation fra den ungarnske ambassade i Stockholm aflagde ham et besøg.

- Jeg blev anset for at være liberal, og det behagede vel de kongetro i Ungarn. Man havde åbenbart også fået Churchills godkendelse, inden jeg blev spurgt. Jeg stillede imidlertid et modspørgsmål:

- Har I spurgt, hvad Stalin synes? Det havde man ikke, og jeg skal nok príse mig lykkelig for, at det løb ud i sandet. Jeg havde ikke siddet her i dag, hvis jeg havde accepteret. Jeg var helt sikkert blevet skudt for længe siden ... Amkaa (diskussion) 8. maj 2012, 21:27 (CEST)[svar]

Kilder[rediger kildetekst]