Diskussion:Cherokee

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Cherokee er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.
Artiklen Cherokee har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 9, 2006.

Huskeliste for Cherokee: rediger · historik · overvåg · opdater

Senest gennemgået den 12. juli 2019 (4 år og 251 dage siden) af Tøndemageren (diskussion). Artiklen er listet i kvalitetsmærkede artikler til eftersyn.

  • Artiklen mangler i ekstrem grad referencer.

Jeg synes denne artikkelen bør flyttes til Cherokee, og Cherokee flyttes til Cherokee (flertydig). Grunnen til det er at alle de andre betydninger av Cherokee stammer fra dette begrepet. Jon Harald Søby 1. mar 2006 kl. 23:48 (CET)

Enig. --Maitch 2. mar 2006 kl. 21:25 (CET)

Det hævdes i artiklen, at “Cherokeserne er den eneste af de nordamerikanske stammer, der har deres eget skriftsprog.” Men dette stemmer aldeles ikke, da det findes talrige stammer, der har deres eget skriftsprog. Blandt disse findes der også mange, der har deres eget skriftsystem (altså egne skrifttegn) — i særdeleshed i Canada. Dette bør nogen rette op — det giver ellers et dårligt indtryk af Dansk Wikipedia al den tid dette er den udvalgte Ugens Artikel...! -- Olve 3. mar 2006 kl. 20:43 (CET)

Rettet. Har du nogen idé om, hvor "gamle" disse skriftsystemer er? Mine kilder siger kun noget om Cree og Inuit skriftsystemer som begge er konstrueret senere end cherokee.

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • Image:FlagofCherokeeNation.png:

Lennert B gendannede Image:FlagofCherokeeNation.png: 3 revisions and 1 file(s) restored;

Lennert B slettede Image:FlagofCherokeeNation.png: superseeded;

-- CommonsTicker 12. nov 2006 kl. 23:12 (CET)

Lovende artikel[rediger kildetekst]

Jeg godkenner denne artikel som lovende artikel. Jeg har dog enkelte kritikpunkter. Historiedelen syntes at være noget lang i forhold til specielt afsnittet omkring Cherokee i dag. Derudover undrer det mig at afsnittet Trail of Tears er så kort i forhold til de afsnit der kommer både før og efter. --Peter Andersen 27. jul 2007, 20:09 (CEST)

Det afsnit har sin egen artikel - Trail of Tears, så måske er det snarere de andre afsnit (eller dele af dem), der også skal trækkes ud som artikler? --Palnatoke 6. aug 2007, 14:41 (CEST)
Ikke længere LA. mvh Tøndemageren (diskussion) 12. jul 2019, 10:17 (CEST)