Diskussion:Citar

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Attributes of Music.jpg Denne artikel er en del af WikiProjekt Musikinstrumenter, et forsøg på at forbedre artikler om musikinstrumenter på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Retskrivning[redigér wikikode]

Jeg vil lige være helt sikker, inden jeg flytter, men er dette instrument ikke det, som Retskrivningsordbogen kalder en citar eller citer? Hvilken af de to stavemåder er den hyppigst anvendte?--C960657 26. jun 2007, 22:25 (CEST)

Ikke Citar men Zithar...[redigér wikikode]

Der er tale om en Zithar - et mellemeuropæiskk strengeinstrument med knap 50 strenge - ikke at forveksle med en "citar" som er et indisk strengeinstrument med 16-18 strenge... (skrev 87.104.70.47 (diskussion • bidrag) 12. okt 2008, 22:47 . Husk at signere dine indlæg.)

Signifié og Signifiant (tøhø)[redigér wikikode]

Hej! Jeg vil lige gøre opmærksom på at Sitar-linket fra artiklen om Ravi Shankar, og ligeså en søgning på ordet "sitar" viderestilles til denne artikel, der omhandler det mellemeuropæiske modstykke til det nordeuropæiske hakkebræt. Jeg mener at ordet for dette staves "Citer" eller "Zither," "Zithar," mens det indiske instrument (som Ravi Shankar spiller) staves "Sitar" og er et helt andet instrument. Jeg foreslår at Sitar artiklen bli'r oprettet hurtigst muligt så der ikke opstår videre forvirring! Venlig hilsen Silas Grarup 188.114.162.167 16. apr 2012, 20:55 (CEST)

Hej Silas, mange tak for oplysningen. Det havde jeg ikke lagt mærke til. Jeg har tilføjet oprettelsen af artiklen "Sitar" til min to-do liste. Kunne du forresten ikke tænke dig selv at oprette en brugerkonto her på Wikipedia, vi kan altid bruge bidragsydere som dig! Blot et forslag :) Mvh, --Danmuz (diskussion) 16. apr 2012, 21:10 (CEST)