Diskussion:Council areas (Skotland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Er regioner virkelig det bedste ord? Hvorfor ikke kommuner? --Twid 1. apr 2006 kl. 22:28 (CEST)

Det kan da sagtens være at kommuner er et mere rammende navn. Jeg valgte regioner, fordi det var det, svenskerne kaldte dem. På baggrund af dit spørgsmål antager jeg at de er mere kommune- end regionsagtige. --Palnatoke 1. apr 2006 kl. 22:36 (CEST)

Ja, de tager sig af skoler, renovation, museer, etc. Og man betaler kommunalskat (council tax) til dem. --Twid 1. apr 2006 kl. 22:43 (CEST)

Her 12 år efter ovennævnte diskussion burde det overvejes at tage navngivningen op igen. Der er ikke "kommuner" i Skotland, ligesom der ikke er Amter i Kina og i USA. Vi har siden 2006 bevæget os i retning af at anvende de lokale navne i stedet for fordanskninger. Det er ikke kommuner men "councils". Når vi kan finde ud af, at kalde de engelske og amerikanske "amter" for "counties", kan vi vel også kalde "kommunerne" for det der er, nemlig "Councils". Så slipper vi også for "Glasgow Kommune", og kan i stedet navngive med det korrekte "Glasgow City Council". --Pugilist (diskussion) 8. jul 2018, 18:04 (CEST)

Det er en underlig argumentation. City Council betyder jo bare byråd. Kommune er et naturligt navn for den grundlæggende lokale administrative enhed og umiddelbart forståeligt.--Batmacumba (diskussion) 13. sep 2019, 02:06 (CEST)

Opgaver[redigér wikikode]

Jeg har tilføjet et lille afsnit om kommunernes opgaver. Jeg har baseret dette paa en oversigt over Glasgow Kommunes udgifter, som jeg fik i et husstandsomdelt blad:

  • Schools & Education: 35%
  • Social Work: 22%
  • Police & Fire: 17%
  • Cultural & Leisure: 7%
  • Environmental Protection: 4%
  • Roads & Lighting: 3%
  • Development & Regeneration: 5%
  • Transport Subsidies & Concessionary Fares: 2%
  • Other Services: 5%

Flytteforslag: Skotlands kommuner

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Skotlands kommuner var i 2006 svær at navngive som det fremgår af diskussionssiden. Siden 2006 har vi bevæget os væk fra at fordanske lokale betegnelser, og det forekommer mere korrekt at flytte artiklen til Council (Skotland), da "council" er betengelsen for fænomenet. Af gode grunde bruger vi ikke længere betegnelsen "Amt" for udenlandske enheder, og vi bør også undgå at benytte "kommune", hvis der ikke er belæg for det. --Pugilist (diskussion) 8. jul 2018, 18:10 (CEST)

Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Pugilists ønske opfyldelse, da ingen er imod. mvh Tøndemageren (diskussion) 1. jul 2019, 21:15 (CEST)