Diskussion:Dækfrøede

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er det kun mig, der bliver snotforvirret af den her opdeling?, kan vi ikke indføre Linnés system med rige-række-klasse-orden-familie, i det mindste så man kan vælge hvilket system man vil se?

En side som den om dækfrøede planter kunne så være en indgang til to forskellige systemer i stil med:

...

Der er flere forskellige systemer til opdeling af jordens arter:

  • Linnés system
  • Tree of Life (Hvilket system bygger det på? Jeg tror det har noget med molekylærbiologi og genetik at gøre, så måske skal det have et andet navn end "Tree of life")

...

Herfra skulle artiklerne så hedde enten Dækfrøede_tree_of_life eller Dækfrøede_Linne.

Jeg savner Linné. :-)

Malene 26. jul 2003 kl.22:29 (CEST)


Jeg mener ikke at "Tree of life" er så gennem arbejdet at man kan bruge det til noget. skal vi ikke bare slætte det?

Eller lave enkel side om det? Haabet 26. jul 2003 kl.23:34 (CEST)~


Hmm at slette det er måske lige lovligt drastisk, Glenn har brugt mange timer på det. Men jeg synes i hvert fald begge systemer skal være tilgængelige, og det skal være tydeligt hvilket system man ser - gerne så de er delt op på seperate sider.

Hvis jeg søgte efter klassifikation i et leksikon ville jeg forvente Linnés system. Tree of life systemet skal også have en side, hvor systemet bliver beskrevet (hmm hvis den side ikke allerede findes :-) efter min mening, for jeg er nok ikke den eneste, der ikke er helt fortrolig med hvilke kriterier for opdeling det arbejder med.

Inden vi ændrer i klassifikationen synes jeg dog lige vi skal høre om Glenn er med på ideen. Jeg tror også han har bedst styr på hvilke sider vi skal ind og editere i, hvis vi skal indføre begge systemer overalt.

Malene 27. jul 2003 kl.00:33 (CEST)


Blomsterplanter?[rediger kildetekst]

Det strider mod min hidtidige lærdom at blomsterplanter (og flere lignende) er omdirigeret hertil. Blomsterplanter er, som jeg har lært det, et synonym for frøplanter. De nøgenfrøede planters kønsorganer kaldes også blomster selvom de er mindre udviklede de dækfrøedes blomster. Der er endda enkelte karsporeplanter som har blomster (men disse er ikke blomsterplanter). Jeg kan henvise til adskillige dansksprogede bøger som bruger ordene på den måde. Blandt andre:

  • Dansk feltflora, redigeret af Kjeld Hansen, 1981.
  • Dansk Konversationsleksikon, 1947.
  • Danmarks Natur (12 bind), 1979-1982.

Er der en god grund til at Wikipedia definerer tingene anderledes? Er der nogen dansksprogede bøger som bruger ordene på samme måde? Hvis ikke, foreslår jeg at vi ændrer definitionerne til hvad der traditionelt bruges på dansk.

Byrial 10. sep 2004 kl. 21:05 (CEST)


Det er muligt at det er forkert på dansk og engelsk men læs venligst følgende:

  • http://en.wikipedia.org/wiki/Flowering_plant
  • Citat: "...The flowering plants (also angiosperms or Magnoliophyta) are one of the major groups of modern plants, comprising those that produce seeds in specialized reproductive organs called flowers, where the ovulary or carpel is enclosed. The other seed plants are called gymnosperms; here the ovule is not enclosed at pollination..."

mvh Glenn 11. sep 2004 kl. 05:14 (CEST)


Jeg har læst den engelsksprogede wikipedia-artikel, men den siger ikke hvordan ordene bruges på dansk. Har du dansksprogede citater? Byrial 11. sep 2004 kl. 07:36 (CEST)


Hej Byrial

Nej, jeg har ingen dansksprogede henvisninger.

mvh Glenn 11. sep 2004 kl. 08:27 (CEST)


Vi har denne artikel og Dækfrøede planter (Magnoliophytina), og de må da behandle det samme emne? --Palnatoke 2. jul 2005 kl. 09:14 (CEST)

I betragtning af den lange betænkningstid har jeg tiladt mig uden videre at integrere indholdet herfra i [[Dækfrøede planter]].--Sten Porse 18. jul 2006 kl. 13:29 (CEST)