Diskussion:D***** A***** V**

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: D***** A***** V**

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Jeg har tidligere markeret denne artikel med {{Notabilitet}}. Jeg har umiddelbart svært ved at se, hvad der skulle gøre D***** notabel. --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 5. feb 2011, 12:11 (CET)

  • Slet - Jeg har ganske vist strammet lidt op på den på et tidspunkt, men jeg kan da godt se, at notabiliteten kan være svær at få øje på. --Arne (Amjaabc) 5. feb 2011, 20:15 (CET)
  • Behold Som orlogskaptajn og ekspeditionsdeltager burde han være notabel, men jeg er enig i, at artiklen er meget tynd netop nu. --Rmir2 6. feb 2011, 19:06 (CET)
 Kommentar Jeg har svært ved at se, at det at være orlogskaptajn eller ekspeditionsdeltager i sig selv er notabelt... --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 11. feb 2011, 11:20 (CET)
 Kommentar Trist for dig. Til oplysning: En orlogskaptajn er en højere (ledende) søofficer, se fx Flåden 500, hvor flere findes omtalte. Med hensyn til "ekspeditionsdeltagere" er jeg selv med i et projekt med systematisk omtale af polarekspeditioner og deres deltagere. Der er således grundlag set ud fra begge synsvinkler til omtale - også de nyere af slagsen.--Rmir2 11. feb 2011, 17:41 (CET)
 Kommentar Man kan altid diskutere kriterierne, men p.t. fremgår det, at man skal være general/admiral for automatisk at være notabel, jf. Wikipedia:Kriterier_for_biografier#Militær. Hvor mange flere vil blive omfattet hvis vi sætter niveauet til at alle verdens soldater på niveau med orlogskaptajn bliver notable? --MGA73 11. feb 2011, 18:05 (CET)
 Kommentar - ja det ville jo være skrækkeligt. nå - spøg til side; der vil jo stadig kun blive skrevet om dem der er noget at fortælle om. Wikipedia er/burde være den fri encyklopædi, og ikke ha' Blå Bogs kriterier. - Nico 11. feb 2011, 18:22 (CET)
  • Behold Neutral - ud over ovennævnte er han også ændrer pga. manglende dokumentation vedr. dokumentarfilm. - Nico 11. feb 2011, 18:22 (CET)
  • Slet --Pixi Uno 10. feb 2011, 06:59 (CET)

* Behold Slet ligner nok en lidt en joke (søgning via google på "den blå delfin" - giver massage) --Villy Fink Isaksen 11. feb 2011, 18:25 (CET)

 Kommentar Der findes nu andet på internettet. Jeg indsatte hvad jeg umiddelbart fandt. --Rmir2 11. feb 2011, 19:21 (CET)
 Kommentar til yderligere oplysning: både Kraks blå bog og Salmonsen omtaler adskillige orlogskaptajner.--Rmir2 11. feb 2011, 19:00 (CET)
 Kommentar jeg vil tro at der er ca. 250-300 tjenestegørende orlogskaptajner i forsvaret. Læg dertil ca. 75 kommandørkaptajner, 50 kommandører og tre-fire håndfulde flotille- og kontreadmiraler. I alt 390-445 officerer af orlogskaptajngraden og opefter. (jeg er i øvrigt selv officer i søværnet på 7. år og p.t. kaptajnløjtnant, så jeg har et vist begreb om emnet) --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 11. feb 2011, 19:07 (CET)
Hvis jeg forstår det rigtigt, er det en højere rangerende officer hvis omtale, du således ikke bryder dig om. Er der ikke en lille risiko for, at du er forhåndsindtaget? (spørgsmålet stilles ikke af uhøflighed men blot til selvovervejelse) venlig hilsen --Rmir2 11. feb 2011, 19:25 (CET)
Den risiko er der vel altid. Jeg har nu aldrig lagt skjul på mit ansættelsesforhold i søværnet og har foretaget en stor mængde rettelser omkring både søværnet og forsvaret som helhed, uden det har givet anledning til kritik. Jeg har sådan set ikke noget forhold til D*****, men kunne konstatere at de meritter der angives der, ikke står mål med det kendskab jeg har til hans virke og at jeg ved efterfølgende google-søgninger, havde ret svært ved at få det bekræftet. Forudsætningen var selvfølgelig den, at majorer/orlogskaptajner og opefter i sig selv ikke er notable. --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 11. feb 2011, 20:21 (CET)

Jeg betvivler i og for sig ikke din oprigtighed i denne sammenhæng. Som nævnt kan jeg selv ikke helt sige mig fri for at være lidt forhåndsindtaget, da ekspeditioner er et af mine interesseområder for tiden (vi er håbløst bagefter nordmændene med omtale af danske meritter), og det var (en del af) baggrunden for mit ret følelsesladede forsvar for artiklen til trods for det ret beskedne indhold. Noget andet er så, at i hvert fald tidligere var en stilling som orlogskaptajn nok til at få overdraget ansvaret for en hel flåde, så helt uinteressant er en person i denne stilling aldrig og det er den anden grund til, at jeg principielt altid vil forsvare en artikel om sådanne personer. --Rmir2 11. feb 2011, 20:59 (CET)

  •  Kommentar Lige en kommentar: Kraks Blå Bog har ganske rigtigt mange officerer, hvor kriteriet typisk er sat ved oberst/kommandør-niveau; ofte når disse personer samtidig bliver Ridder af Dannebrog. Både Kraks og R. af D. giver notabilitet, men der er V** ikke (endnu?). --KLN 12. feb 2011, 00:42 (CET)
  • Slet Jeg ville have ladet den stå (uanset de vejledende kriterier), hvis der var verificerbare kilder til oplysningerne, men det synes ikke at være tilfældet. Derved kan det f.eks. heller ikke konstateres, om D***** V** har spillet en særlig rolle ved filmoptagelser etc. --Sir48 (Thyge) 12. feb 2011, 02:44 (CET)
  • Slet Ud fra tilgængelige oplysninger mener jeg heller ikke, at hans individuelle indsats inden for polarforskning/film er underbygget godt nok. At være ekspeditionsdeltager er ikke nødvendigvis nok. Der er jo også kokke, telegrafister, slædeførere etc. med på sådan en tur. --KLN 12. feb 2011, 03:05 (CET)
  • Slet - Pixi Uno 16. feb 2011, 16:27 (CET)
Til KLN: hvis du ser på de henvisninger, jeg har tilføjet, vil du se, at DAV bl.a. har forhandlet en flådeaftale med Djibouti er angivet som stabsofficer i SOK, Forsvarskommandoen. Og Jørgen Brønlund var nu også slædefører, så det er ikke en stilling (og et ansvar) at ignorere. --Rmir2 16. feb 2011, 17:15 (CET)
Det var bestemt ikke ment som en nedvurdering af disse jobs. I Brønlunds tilfælde er der ingen tvivl om indsatsen. Men fx piloter på passagerfly har jo også et stort ansvar; alligevel kræver det en særlig indsats, hvis de skal have en individuel artikel her. V** er pt. ikke nævnt i Galathea-artiklen (der er faktisk ingen artikler, der linker til ham), hvilket bl.a. var årsagen til min vurdering. --KLN 17. feb 2011, 03:20 (CET)

Jeg kan udmærket følge din tankegang og i og for sig også tilslutte mig den, omend med to bemærkninger/forbehold:

  1. at en person ikke netop nu er omtalt i enhver artikel, hvor vedkommende kunne omtales, forhindrer jo ikke, at omtale senere tilføjes,
  2. hvis V** kun havde sin titel (admiralen på Pinafore har jeg ikke meget tilovers for) eller sin film- og fotointeresse at hænge sin notabilitet på, ville jeg også uden tøven foreslå ham slettet, men da han i kraft af sin rang har haft ledelses- og tillidsopgaver, som kan have en bredere interesse (men som artiklen endnu forsømmer at omtale), mener jeg, at der er potentiale til en interessant artikel. Sagt med andre ord: denne artikel kunne få encyklopædisk værdi ved en udvidelse. Jeg har også i forbindelse men andre knapt så interessante artikler foreslået at vælge udvidelsesvejen frem for slettevejen.--Rmir2 17. feb 2011, 19:27 (CET)
Konklusion:
Der er ikke tilstrækkelig opbakning til at beholde artiklen. --|EPO| COM: 25. feb 2011, 14:06 (CET)

Gendannelsesforslag: D***** A***** V**

Se evt. på Wikipedia:Gendannelsesforslag

Argumenterne for sletning gik på manglende verificering af meritter. Nedenfor er disse indsat. Hvorvidt det gør personen notabel ved jeg ikke men her er ihvertfald de manglende links. Hvorfor personen der har oprettet ikke har indsat disse kan man undre sig over.

I politikken står jeg nævnt som Operationsofficer på Galathea: http://politiken.dk/turengaartil/rejsenyt/dykkerferie/ECE1120635/dykning-som-du-aldrig-har-proevet-det-foer/ Endnu et link til deltagelsen: http://130.226.56.153/rispubl/Galathea/galathea_366-368.pdf

I profilen D***** A***** V**, bliver den Blå Delfin nævnt, og her er linket til dette produktionsfirma som også blev draget i tvivl: http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8186

Endnu et link til deltagelse i Galathea ekspeditionen: http://viden.jp.dk/galathea/ekspeditionen/logbog/default.asp?cid=30823

Link til udsendelser om Flådens 500 års Jubilæum: http://www.dr.dk/DR1/STAMSIDER/flaadens-historie.htm SOK, DR, Kløvedal kan alle verificere som fotograf på afsnit 5.

Link til en række links til Kløvedal Arktisk fra 2001, der er genudsendt 3 gange. http://www.google.com/search?q=Kl%C3%B8vedal+Arktisk&rls=com.microsoft:da:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SUNC_da Fotografer bliver sjælent nævnt i tv programmer men fotografen står altid på rulleteksterne.(Skrev PDU (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)


  • Gendan ikke Jeg mener ikke, at artiklen skal gendannes, da personen hverken er notibel, som officer eller fotograf jf. WP:BIO. --DanNav 1. mar 2011, 21:08 (CET)
  • Gendan ikke Notabilitet blev behandlet grundig, da sletningsforslaget blev behandlet. Og der er ikke noget afgørende nyt her. --Steen Th 2. mar 2011, 16:50 (CET)
Konklusion:
Det præsenterede kildemateriale dokumenterer intet notabelt, hvilket falder i tråd med den manglende opbakning til gendannelsesforslaget. Artiklen gendannes ikke. Medic (Lindblad) 26. mar 2011, 05:22 (CET)